Home Zanimljivosti VODITE RAČUNA: Ove 3 navike pogoršavaju sezonsku alergiju!

VODITE RAČUNA: Ove 3 navike pogoršavaju sezonsku alergiju!

663
0
SHARE

Ako imate problem sa sezonskim alergijama, dolazak proleća će pokrenuti problem sa disajnim organima, crvenilo očiju i otečenost kapaka.

Alergolog Nita Ogden savetuje šta treba da radite, a šta nikako ne smete:

Trening na otvorenom
Kako proleće dođe, mnogi požele da imaju fizičke aktivnosti na otvorenom. Nažalost, trčanje, golf i boravak u bašti negativno će uticati na alergiju, odnosno pogoršaće simptome.
Ogden savetuje da koristite zaštitu kao što su maska, rukavice, ili naočari kako biste se zaštitili od alergena. Uvek perite ruke nakon izloženosti i, ako je moguće, istuširajte se, i pritom operite kosu i nežno isperite oči i kapke.

Odlaganje konzumacije lekova
Mnogi ljudi odbijaju da biju prepisane lekove, sve do trenutka kada osete da moraju. Ako ne uzimate lekove na vreme, već u trenutku kada se simptomi pogoršaju, ili ih uopšte ne uzimate, možete otežano da kontrolišete alergiju.

Skrivanje u zatvorenom prostoru
Iako se možda čini da zadržavanje u unutrašnjem prostoru je savršeno mesto da se izolujete od polena i drugih spoljašnjih alergena, postoje faktori koji takođe bi trebalo da budete svesni. Stvari poput tepiha ili draperija mogu da sadrže alergene poput prašine i prljavštine godinama, i da stvaraju hronične simptome ili pogoršaju postojeće, objašnjava doktor Ogden. Takođe, skrivena buđ u domu može da izazove isto.

Kurir.rs/SuperŽena

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here