Home Zanimljivosti Zašto žene nikad “nemaju šta da obuku“?

Zašto žene nikad “nemaju šta da obuku“?

381
0
SHARE

Ukoliko imate pun ormar garderobe, a kad negde krenete zapravo shvatite da nemate šta da obućete, ne brinite niste jedine. Ovu muku dele milioni žena širom sveta, a otkrivamo i zašto.

Mnogo odeće, a malo kombinacija govori da ne kupujete pametno. Uvek treba da imate odeću koja se lako kombinuje, pa najpre na to treba da obratite pažnju.

Da li vam je poznata ova situacija: često kupujete nešto, orman vam je prepun da više nemate gde da stavite odeću, a onda – kada želite da se spremite, uvek stojite ispred garderobera i ne znate šta da obučete i čini vam se da odeće ipak nemate dovoljno. Ovo su najčešći razlozi zašto vam se tako čini.

Nemate svoj stil i kupujete odeću prema trenutnim trendovima

Imate utisak da ste ormar napunili prelepim haljinama, ali ih retko kad oblačite. Moguće je da je njihovo vreme prošlo ili da nemate haljine koje odgovaraju raznim prilikama.

Dobro organizovan garderober ima mnogo odeće koju ćete moći nositi u raznim prilikama. Tu treba da se nalaze haljine za svaki dan, u kojima ćete ležerno prošetati gradom, kao i one koje možete nositi na posao, kao i nešto za večernje izlaske. To pravilo ne važi samo za haljine, već i za svu garderobu koju imate u ormaru, piše Wannabemagazine.

Kupujete samo ono što je na rasprodaji

Mnogo odeće, a malo kombinacija govori da ne kupujete pametno. Uvek treba da imate odeću koja se lako kombinuje, pa najpre na to treba da obratite pažnju.
Ukoliko odevne komade kupujete impulsivno na rasprodajama, onda je mnogo veća mogućnost da su vam garderober oblikovale baš rasprodaje, a ne vi sami. Pre nego što se odlučite na to da kupite nešto, najpre se zapitajte da li vam je to potrebno.

Imate previše odeće koja vam ne odgovara

Ako ste u poslednje vreme dobili ili izgubili na težini, vrlo je verovatno da vam veći deo odeće više ne odgovara i da su vam potrebni veći ili manji brojevi. U ormaru često čuvamo odeću iz perioda kad smo nosile manje brojeve, sa nadom da će nam ponovo pristajati. To, kažu, to nije dobro za psihu, jer tako vršite pritisak na sebe i ne prihvatate svoje izmenjeno telo.
Ako pojedine komade odeće niste nosili duže od šest meseci zato što su vam premali ili preveliki, vreme je da ih nekome poklonite.

Vaš garderober više ne odgovara vašem stilu

Ukoliko vam se više ništa ne nosi iz garderobera, to može značiti da vam se stil promenio. To ćete primetiti po tome što vam se ništa ne dopada, pa se ne osećate prijatno u odeći koju trenutno nosite. Najbolja stvar koju možete učiniti jeste da polako obnavljate garderober odećom koja odgovara vašem novom stilu.

Ne praznite garderober dovoljno često

Da li ste znali da je potrebno da bar jednom godišnje rasporedite šta vam je od odeće potrebno, a šta nije. To možete raditi i češće, sa svakom promenom godišnjeg doba. Ukoliko niste praznili vaš garderober godinama, sasvim je normalno da imate gomilu odeće koja vam više ne odgovara, koja vam se ne dopada, koja više nije u dobrom stanju da bi mogla da se nosi.
Dakle, kakav god stil da imate, potrebno je da imate nekoliko osnovnih jednobojnih komada koje ćete lako kombinovati. Što znači da prvo treba da obezbedite jednobojne stvari i neutralne boje, a onda da dodate i malo šarenila – ako to odgovara vašem stilu.

izvor prva.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here