Home Zdravlje Beba danima plakala, a onda su joj skinuli čarape i ugledali HOROR:...

Beba danima plakala, a onda su joj skinuli čarape i ugledali HOROR: Zbog OVOGA je mogla da OSTANE BEZ PRSTA, a može svakom da se desi!

1942
0
SHARE

Ako ste roditelj, verovatno ste već čuli za ovaj tip povrede beba zbog kojeg morate biti ekstremno oprezni. Naročito kad bebe još uvek ne mogu da pričaju i otkriju šta im fali.

Kako bi podigla svest o opasnosti čvorova od dlaka, Džema Frejzer, mama iz Škotske, okačila je na svoj Fejsbuk profil nezgodu koja se dogodila njenoj ćerkici.


Zbog dugačke plave dlake sa Džemine glave, njena beba zamalo da izgubi prstić na nozi.

Džema sa ćerkicom Orlom

Dok joj je menjala pelenu, Džema je primetila da joj se jedan prstić na nozi naduo i poprimio skoro ljubičastu boju.

Prvo je mislila da njena ćerka ima alergijsku reakciju na nešto, ali kada je bolje pogledala, spazila je dlaku čvrsto obmotanu oko njenog prsta.

– Celog vikenda je bila nervozna i uplakana. Odmah sam se zapitala koliko dugo ta dlaka stoji oko njenog prsta i koliko je vremena trebalo da potpuno prekine cirkulaciju? – rekla je Džema.

Pokušala je sama da skloni dlaku, ali bila je pretesno vezana i njena ćerka Orla nije prestajala da plače. Zatim je pozvala Hitnu pomoć i njima je trebalo 45 minuta da malenim makazama iseku dlaku, dok je jadna Orla neutešno plakala.

Čvor od dlake može da izazove katastrofu ako se ne uoči na vreme


Doktori su joj odmah prepisali antibiotik, ali je zbog otvorene rane i infekcije koja nije prestajala njen prstić danima bio natečen, tako da je morala hitno na operaciju. Hirurg je uklonio sve delove dlake u njenom prstu i godinu dana kasnije, rana je u potpunosti zacelila.

Orla je imala puno sreće. Da njena mama nije na vreme uočila povredu, čvor dlake bi naneo trajnu štetu tako što bi u jednom momentu cirkulacija prestala i potencijalno dovela do toga da ona izgubi prst.

Zato je jako važno da sve majke vide ove slike i pročitaju Džeminu priču kako bi bile svesne rizika koji nosi jedna naizgled banalna dlaka.

(Izvor: zena.blic.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here