Home Zdravlje BLIZNAKINJE KOJE SU MEDICINSKI FENOMEN U ŠKOTSKOJ: Jedna sestra imala simptome, a...

BLIZNAKINJE KOJE SU MEDICINSKI FENOMEN U ŠKOTSKOJ: Jedna sestra imala simptome, a drugoj otkriven tumor!

781
0
SHARE

Megan i Sofija Volker (11) iz Edinburga su nerazdvojne jednojajčane bliznakinje koje jedna drugoj završavaju rečenice, imaju isti ukus u svemu i dobijaju jednake ocene u školi.

Kada se jedna od dve razbolela, njihovim roditeljima srušio se svet. Naime, jedna od njih dve je počela osećati simptome pre nego što je njena sestra zaista obolela od teške bolesti, piše Mirror.

U trenucima kad je Megan počela osećati zdravstvene poteškoće, žalila se na učestalu iscrpljenost i mučninu, Sofija je bila sasvim dobro. Nakon detaljnih pregleda u bolnici kod Megan nije utvrđena nikakva bolest. Međutim, Sofija je odjednom počelada se oseća loše i pokazalo se da ima rak koji je povezan sa simptomima koje je ranije pokazivala Megan.

Obe devojčice su spale s 40 na 35 kilograma.

“To je bilo prestrašno. Nije bilo indikacije da nešto nije uredu sa Sošijom.
Helen Turier iz Udruženja blizanaca je rekla da jedan od jednojajčanih blizanaca ponekad može pokazivati simptome bolesti koja je pogodila drugog”, ispričala je njihova majka Rebeka.

“Bili smo zabrinuti za Megan. Bila je bleda kao duh i isušena, uopštee nije izgledala kao inače”, rekla je majka.

Vilmsov tumor je zatim pronađen na njenom bubregu.

Loša dijagnoza je pogodila porodicu, pa je otac Džejmi (39) morao odustati od svoje prodavnice da bi mogao da brine o kćerki.

U decembru joj je uklonjen tumor zajedno s njenim levim bubregom. Do leta će biti na hemoterapiji. Postoje dobri izgledi da ozdravi, jer je ovaj tretman uspešan u 85 posto slučajeva kad je Vilmsov tumor u pitanju.

Kurir.rs/Mirror

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here