Home Zdravlje Čudotvoran lek za rak zapravo je otrov koji vas može ubiti brže...

Čudotvoran lek za rak zapravo je otrov koji vas može ubiti brže od karcinoma!

603
0
SHARE

Alternativne metode lečenja raka često predstavljaju poslednju slamku nade hroničnim bolesnicima s rakom, posebno kod onih vrsta s vrlo malom stopom izlečenja ili preživljavanja.

Zbog toga su čudotvone metode vrlo popularne, a jedna od njih je lečenje karcinoma vitaminom B17, koji se još naziva amigdalin ili leatril. Taj je vitamin prvi put otkriven u gorkom bademu, a kasnije i u košticama kajsije zaslugom hemičara Ernsta T. Krebsa.

Vitamin B17 se sastoji od 1 molekula benzaldehida (benzaldehyde), 1 molekula hidrocijanida (HCN – hydrogen cyanide) i 2 molekula glukoze (šečera). Benzaldehid i cijanid su otrovni elementi, a zagovornici ove metode lečenja raka tvrde kako ti toksični elementi ciljaju samo na maligne stanice.

Međutim, naučnici upozoravaju kako cijanid u tom leku može ubiti bolesnika pre samog raka. “Uzimanje cijanida u košticama kajsije rezultira opasnim nuspojavama, poput gubitka osećaja i utrnuća prstiju, ali i smrti ako se otrov nagomila u telu”, stoji u upozorenju britanske Agencije za standarde hrane i lekova.

 

I u Srbiji je moguće kupiti koštice kajsije po ceni od 250 dinara za 100 grama, a većina web stranica koje ih prodaju, preporučuju konzumiranje od 10 do 12 koštica na dan za sprečavanje širenja tumora, što je polovina doze za koju je utvrđeno da je smrtonosna za zdravog čoveka.

Kod pacijenata lečenih hemoterapijom i oslabljenog imuniteta, već i ta doza može biti fatalna. Prema mišljenu naučnika, ako se već koriste koštice kajsije, tada bi maksimalna doza trebalo da bude manje od polovine velike koštice na dan, piše Daily Mail.

 

(Izvor: express.hr)