Home Zdravlje Imala je ekcem po celom telu, nakon uzaludne upotrebe krema, pomogla joj...

Imala je ekcem po celom telu, nakon uzaludne upotrebe krema, pomogla joj je jedna prosta stvar

623
0
SHARE

Dvadeseosmogodišnja Nejina otkrila je za portal “The Sun” da je nakon upotreba brojnih lekova i krema izlečila ekcem na potpuno prirodan način.

Mučila je muku sa suvom kožom i ekcemom više od deset godina. Stanje joj je bilo takvo da je ekcem zahvatio i kožu lica.

Kreme sa kortikosteriodima su učinile da nakon godina upotrebe postane alergična na sve i svašta, uključujući i na svoju odeću.

Noću je nosila rukavice na rukama kako se ne bi češala i pravila rane na atopičnoj koži.

Još u drugoj godini života mi je ustanovljen atopijski dermatitis. Sećam se da sam i kao mala nosila čarape na rukama koje su me sprečavale da se češem.

Ekcem mi je zahvatio gotovo svaki deo kože, sem stopala.

Tokom 2018. godine uradila je alergo test koji je pokazao da je alergična na gotovo sve proizvode, ali i na sve spoljašnje i unutrašnje činioce.

Odjednom sam bila alergična na avokado, brokoli, mačke, kučiće, drveće, travu, lešnike, mleko, jaja, mango, kokos, gluten, pečurke, penicilin, paradajz, spanać i soju.

Tada je odlučila da pronađe alternativnu metodu lečenja ekcema.

Najbolji savet koji je dobila u grupama u kojima su ljudi koji se bore sa ekcemom je tuširanje jednom nedeljno koje traje samo jedan minut. Cela poenta je da dozvolite da koža stvara prirodne masnoće koje su s njene kože vremenom nestale usled upotreba krema s kortikosteroidima.

Tuširam se jednom nedeljno, vežbam mnogo kako bih izbacila toksine iz tela, na veganskoj sam dijeti i ne jedem prerađenu hranu. Moja koža ponovo uči da proizvodi masnoće. Put oporavka nije lak, ali imajte na umu da vas telo neće izdati i da će se boriti da ponovo bude zdravo, poručila je ona.

telegraf