Home Zdravlje Napitak s “kraljem” zdravih namirnica koji liječi prehladu i upalu grla

Napitak s “kraljem” zdravih namirnica koji liječi prehladu i upalu grla

1376
0
SHARE
S niskim temperaturama stigla je i sezona prehlada. Bez obzira na to želite li izliječiti prehladu ili je spriječiti, u tome vam može pomoći ovaj čaj s dva moćna sastojka.

SASTOJCI ZA ČAJ OD ČEŠNJAKA I MENTE

– 3 dl vode
– 3 češnja češnjaka
– vrećica čaja od mente ili nekoliko listića svježe mente
– med
– limun

PRIPREMA ČAJA OD ČEŠNJAKA I MENTE

1. Malo zgnječite češnjak, stavite ga u šalicu i pustite da stoji 10 minuta kako bi se sve zdrave tvari koje se nalaze u njemu aktivirale.

2. Za to vrijeme zavrijte vodu. Zatim u šalicu s češnjakom stavite i vrećicu čaja te sve prelijte vrelom vodom i pustite da stoji 5 minuta.

Zaboravite na probleme s otečenim nogama, čaj koji donosimo je SPAS

3. Ako imate svježu mentu, umjesto vrećice čaja u šalicu stavite nekoliko listića mente i napravite isti postupak.

4. Nakon pet minuta procijedite čaj, dodajte u njega žlicu meda po vlastitoj želji i malo limuna te popijte čaj dok je još topao.

VAŽAN SAVJET: Nakon pripreme čaja ne bacajte češnjak niti mentu (pod uvjetom da ste koristili svježe listove). Stavite češnjak i mentu u usta, polagano žvačite dvije minute i naposljetku progutajte kako biste dezinficirali usnu šupljinu i upaljeno grlo zaraženo bakterijama.

Češnjak, “kralj” zdravih namirnica, ima snažna antibakterijska i antiupalna svojstva, a menta otvara dišne puteve i olakšava kašalja pa su ova dva sastojka u kombinaciji moćan borac protiv prehlada i bakterijskih infekcija grla.

izvor zadovoljna.hr

ULJE KOJE ŽENAMA smanjuje bol u grudima, natečenost i cističnost dojki!