Home Zdravlje NEMA VIŠE PROŠIRENIH VENA, BOLOVA U ZGLOBOVIMA I GLAVOBOLJA ZAHVALJUJUĆI OVOM LISTU

NEMA VIŠE PROŠIRENIH VENA, BOLOVA U ZGLOBOVIMA I GLAVOBOLJA ZAHVALJUJUĆI OVOM LISTU

922
0
SHARE

Lovor je vrlo čest sastojak u mnogim domaćinstvima ali mnogi nisu svesni da je njegovo lišće izuzetno korisno i da se može koristiti za pripremu lekovitog ulja koje poboljšava zdravlje na mnogo načina.

Neka od lekovitih svojstava lovorovog lišća:jača imunitet,prečišćava debelo crevo,smiruje nervni sistem,stimuliše znojenje,pospešuje moždanu aktivnost,umiruje bol u zglobovima i leči proširene vene.Evo kako možete pripremiti ulje od lovorovog lišća.

Sastojci:30 grama lovorovog lišća,250ml maslinovog ulja

Način pripreme:Izgnječite listove i prelijte maslinovo ulje preko njih. Prebacite mešavinu u staklenu flašu i dobro zatvorite. Nakon toga flašu čuvajte na tamnom i hladnom mestu na naredne dve nedelje, uz povremeno mućkanje flaše.
Nakon 14 dana ulje ocedite pomoću gaze i ulijte ga u adekvatnu posudu, a skladištite ga na tamnom mestu.
Ovo ulje može da se koristi za masiranje bolnih zglobova. Samo ga zagrejte na pari i utrljajte na bolna mesta.Takođe može tretirati teške glavobolje ukoliko ulje umasirate u slepoočnice.Stimuliše apetit i umiruje bol u stomaku i probleme sa crevima.Ukoliko se koristi kao losion, ovo ulje može tretirati akne i razna stanja kože.Ovo ulje će takođe olakšati bolove u uhu i migrene, a takođe ga možete koristiti kako biste snizili telesnu temperaturu, umesto aspirina. Štaviše, normalizuje i funkcije jetre i bubrega.

izvor:Webtribune

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here