Home Zdravlje OTKRIVAJU ZDRAVSTVENE PROBLEME, ALI I MNOGO TOGA: Ovo su činjenice o bradavicama...

OTKRIVAJU ZDRAVSTVENE PROBLEME, ALI I MNOGO TOGA: Ovo su činjenice o bradavicama koje mora da zna svaka žena!

2510
0
SHARE

Jeste li ikad pogledale svoje bradavice i pitale se izgledaju li normalno?

Osim što služe kada je u pitanju hranjenje bebe, one mogu ženi pružiti neverovatno zadovoljstvo ili otkriti da​ ​imate zdravstvene probleme. Evo što niste znali o bradavicama:

Mogu se širiti

 

Veličina ženske bradavice može biti veličine novčanice ili veće i to se smatra normalnom pojavom. Ako dobijete koji kilogram viška ili ostanete u drugom stanju one se mogu još povećati, što je sasvim normalno.

Dolaze u raznim bojama

 

Svetlo roze, tamnocrvene ili smeđe – pigment bradavica se razlikuje na osnovi ženinog porekla i boje ostatka kože. Baš kao što se veličina bradavica menja u trudnoći isto se može dogoditi i sa bojom. Sve je to posledica hormonalnih promena.

 

Mogu vam priuštiti veliko zadovoljstvo

 

Bradavice su za mnoge žene jaka erogena zona. Prilikom jednog istraživanja je putem MR pregleda ​​prim​e​ćeno da bradavice, ako se stimulišu, bude centar za užitak u mozgu, a isto se događa prilikom stimulacije klitorisa i vagine.

Iscedak može biti normalna pojava

 

Slabi iscedak iz bradavica koji se pojavljuje nakon što ste il lagano stisnuli verovatno nije velika stvar. Doktori napominju da on, ako se radi o kremastom, belom iscetku koji se pojavljuje sam od sebe, može biti simptom ne-kancerogenog tumora u mozgu.

 

Ne vole teretanu

 

Vežbanje je zdrava odluka i vaše će vam telo biti zahvalno, ali ono može biti nezgodno za bradavice koje nakon vežbanja mogu biti tvrde, suve, osetljive… a sve je to p​osledica njihovog trljanja o grudnjak. Namažite ih vazelinom pre ili nakon treninga.

 

Kurir.rs/Ordinacija.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here