Home Zdravlje Pogledajte svoje lice i dobit ćete odgovor u kojoj hrani pretjerujete!

Pogledajte svoje lice i dobit ćete odgovor u kojoj hrani pretjerujete!

940
0
SHARE

Neodgovarajuća dijeta može imati loš učinak na vaše lice, najviše na boju tena i preuranjeno starenje.

Dermatologinja slavnih, Nigma Talib, smatra da hrana i piće imaju direktni utjecaj na naše lice i rezultiraju u prepoznatljivim simptomima koje ona identificira kao “mliječno lice”, “vinsko lice”, “šećerno lice” i “glutensko lice”.

“Kada pacijenti uđu u moju ordinaciju, odmah mogu vidjeti u kojoj hrani pretjeruju po tome kako im lice stari”, kaže poznata doktorica, “dovoljan je samo jedan dan pretjerivanja u neodgovarajućoj hrani i to će odmah uzrokovati natečenost i nadutost”.

Nigma nije prva koja vjeruje da lice otkriva istinu o zdravlju, mapiranje lice grana je alternativne medicine koja povezuje dijelove lica s određenim organima u tijelu i poznata je već stoljećima. Iako zapadna medicina odbacuje ovaj pristup, postoje kozmetički brendovi kao što je Dermalogica kojima je to dio analize lica, a čak i najveći tradicionalisti među doktorima mogu priznati da se nedostatak sna ili prekomjerno konzumiranje alkohola vidi na licu i koži.

Ovaj pristup savjetuje da promotrite svoje lice, gdje se nalaze bore, akne, prištići, suha koža, itd., i prema tome pripazite na unos hrane koja vam ne odgovara.

Ako pretjerujete u šećeru (“sugar face”) imat ćete najviše bora na čelu, koža ispod očiju je obješena, koža cijelog lica je sivkasta i istanjena, u većini slučajeva javljaju se i potkožne akne.

Mliječni proizvodi ne odgovaraju svima, tj. neki ljudi jednostavno nemaju toleranciju na njih i u tom slučaju bi ih trebali izbjegavati. Ako prepoznate neke od simptoma lica “dairy face” (natečeni kapci, podočnjaci, prištići) – vi ste jedni od tih ljudi.

Tzv. “vinsko lice (wine face)” karakteristično je za ljude koji pretjeruju u alkoholu, a glavne oznake ovog lica su bore između očiju, spušteni kapci, povećane pore, dehidrirana koža i linije preko obraza, crveni obrazi i nos te duboke nazolabijalne bore.

Ako ste osjetljivi na gluten, to ćete prepoznati po natečenim crvenkastim obrazima, diskoloracijama po licu i najviše na bradi.

Izvor: dnevno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here