Home Zdravlje POMAŽE I U KUĆNIM POSLOVIMA: Na ove fenomenalne načine možete iskoristiti krastavac!

POMAŽE I U KUĆNIM POSLOVIMA: Na ove fenomenalne načine možete iskoristiti krastavac!

1187
0
SHARE

U kući postoji tona neočekivanih stvari koje vam mogu pomoći u nezgodnim situacijama, a malo koja je toliko svestrana kao naše omiljeno povrće – krastavac.

Ne samo što su ukusni, već su i korisni na načine koji nemaju veze sa ishranom. Da li bi vam nekad palo na pamet da pomoću krastavca možete da popravite vrata koja škripe? Ili možda da očistite ogledalo u kupatilu?

 

Pročitajte šta još sve može ovo sjajno povrće.

1. Odmaglite ogledalo

 

Ponekada je zamagljeno ogledalo neizbežno, naročito nakon dugih, toplih kupki. Trljanje ogledala prstima ostavlja tragove, pa šta je rešenje? Uzmite parče krastavca i protrljajte ogledalo. Sok krastavca ne samo što će očistiti zamagljeno ogledalo već će i odbijati paru.

 

2. Smanjite celulit

 

Celulut je problem koji je zajednički svim ženama. Umesto da bacate pare na skupe apoteke, protljajte kožu krastavcem i gledajte kako celulit (skoro) nestaje. Fitohemikalije u krastavcu dovode do zatezanja kolagena u koži, dok istovremeno izglađuju kožu i smanjuju vidljivost celulita.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

3. Ispolirajte cipele

 

Izgleda da nam se ogrebotine na cipelama uvek pojave kada nam nestane kreme za poliranje. Umesto da otrčite u radnju, prošetajte do frižidera kako biste pronašli rešenje.

 

4. Popravite vrata koja škripe

 

Nema ničeg iritantnijeg od škripe šarki na vratima. Nekada prođu meseci, a da niste rešili problem. Umesto da posegnete za kutijom sa alatom, podmažite šarke krastavcem. On se ponaša kao prirodni lubrikant i škripanje će brzo nestati.

 

5. Smanjite podočnjake

 

Dobro je poznato da stavljanje krastavca na oči smanjuje podočnjake i ovaj trik zaista radi! Voda i hladnoća krastavca smanjuju upale. Osim toga, sjajno je odmoriti oči na nekoliko minuta!

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

6. Koristite ga protiv štetočina u bašti

 

Većina ljudi voli ukus i miris krastavca, ali bube ne dele naš dobar ukus. Zapravo, mravi, moljci, grinje i ose mrze miris krastavaca. Ako imate problem sa nekim od ovih štetočina, stavite kolutove ili kriške krastavca na problematično mesto i primetićete da su se bube povukle.

 

7. Naparite lice

 

Kozmetički proizvodi sa krastavcem nalaze se svuda, pa zašto neki ne biste napravili kod kuće? Ako naparite lice nad vodom koju ste prokuvali sa nekoliko kriški krastavca, revitalizovaćete kožu koja će preko pare upiti sve korisne sastojke krastavca.

 

8. Rešite se zadaha

 

Možete se rešiti zadaha bez pranja zuba uz pomoć kriške krastavca. Držite je u ustima oko 10 sekundi. Kada je izvadite, primetićete koliko vam je dah čistiji i svežiji. Ovo je sjajan trik kada ne možete da stignete do kupatila.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

9. Ispolirajte sudoperu i slavine

 

Da li vaše slavine izgledaju kao da im je potrebno ribanje? Umesto da čeprkate ispod sudopere tražeći neko hemijsko sredstvo, pokušajte da očistite nerđajući čelik kriškom krastavca. On će ukloniti tamne mrlje i vratiti stari sjaj vašoj kuhinji ili kupatilu.

 

Kurir.rs/Novi.ba, Foto: Profimedia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here