Home Zdravlje PROŠIRENE VENE: 100% efikasno prirodno liječenje varikoznih vena

PROŠIRENE VENE: 100% efikasno prirodno liječenje varikoznih vena

1709
0
SHARE

(Varikozne) vene su bolest površnog venskog sistema. Sa udruženim simptomima i komplikacijama čini najčešće oboljenje krvnih sudova nogu. Liječenje varikoznih vena treba da bude sveobuhvatno. Stoga, bilo bi najbolje da pored medicinskog tretmana koji vam je preporučio ljekar, u borbi sa ovom bolešću koristite i narodna sredstva, piše uspesnazena.com

Predstavljam vam najefikasnije i veoma djelotvorne metode ruske narodne medicine koje su namjenjene za liječenje proširenih vena.

Liječenje proširenih vena.

Jedan od efikasnih tretmana za liječenje varikoznih vena je ulje od bijelog luka.

Kod jednog pacijenta koji je koristio ovu metodu, poslije mjesec dana tretmana, oboljele vene su nestale, i nisu se čak pojavile ni nakon naporne i radne ljetnje poljoprivredne sezone. Ulje bijelog luka blago se utrljava u proširene vene, potom se stavlja najlonska kesa i umotava se zavojem ili nekom toplom tkaninom. Tretman se radi uveče i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge.

Recept pripreme ulja od bijelog luka

– Očistiti 300-400 gr bijelog luka i sitno isjeckati

– Staviti u teglu i preliti ga sa 1 l kvalitetnim nerafinisanim biljnim uljem (maslinovo, suncokretovo…)

– Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje.

– Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle.

– Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procjedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Jabukovo sirće – najjednostavnije, ali veoma efikasno sredstvo za liječenje varikoznih vena i popucalih kapilara..

Jabukovo sirće sadrži veliku količinu vitamina, minerala, makro i mikroelemenata, uključujući kalijum, kalcijum, gvozđe i jod. Ako pravilno koristite jabukovo sirće, pomoći će vam da se izborite sa proširenim venama i popucalim kapilarima, bez bilo koji negativnih i sporednih nuspojava po organizam. Rezultati su vidljivi već nakon 3-4 nedelje.

Najjednostavniji način korišćenja jabukovog sirćeta je utrljavanje u bolesne vene:

To se radi na veoma jednostavan način: natopite parče vate jabukovim sirćetom i pažljivo utrljajte na problematične dijelove vena. Tretman treba raditi minimum dva puta dnevno – ujutro i uveče. Ovaj tretman možete raditi i više puta dnevno. Liječenje je neophodno sprovoditi najmanje mjesec dana.

Kopriva je takođe veoma efikasna u liječenju proširenih vena.

Ovo liječenje zahtjeva strpljenja i tačnosti u sprovođenju. Njega možete kombinovati sa drugim načinima u liječenju ove bolesti.

U toku 6 mjeseci potrebno da pijete napitak pripremljen na sljedeći način:

– 1 kašiku koprive preliti sa 200 ml vode i na tihoj vatri dovesti do ključanja.

– Poslije ohladiti, procjediti i podjeliti na tri jednaka djela. Piti tri puta dnevno prije jela.

Liječenje varikoznih vena vježbama Mikulina

Prilično efikasne vježbe za čisćenje krvnih sudova, koje su pomogle hiljadama oboljelih od varikoznih vena, jesu vježbe ruskog akademika A.A. Mikulina.

Njegova metoda je vrlo jednostavna: treba se podići na prste tako da su pete uzdignute od poda 1 cm, a onda se naglo spustiti na pete, osjetivši laki udar, kakav se osjeća pri brzom hodu ili trčanju. Poslije tridesetak vježbi, koje se izvode po jedna u sekundi, slijedi pauza 5-10 sekundi. Vježbe se mogu obavljati bilo gdje, u kući ili prilikom šetnje, svejedno, nekoliko puta dnevno. Ne treba podizati pete više od 1 cm, jer bi to umjesto pozitivnog učinka dovelo do nepotrebanog stresa i umora u stopalima.

Prema mišljenju profesora Mikulina, ove vježbe održavaju organizam u dobroj formi, odlažu starenje, izbacuju oksidanse i dobra su preventiva protiv tromboflebitisa.

Sudeći po tome da je ovaj naučnik za života ušao u legendu zbog svog čeličnog zdravlja (a o kome je poceo da brine tek kada ga je poslije pedesete na to natjerao srčani udar), nije na odmet isprobati njegovu metodu.

Izvor: uspesnazena.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here