Home Zdravlje RODITELJI, PAŽNJA! Ova mama je umislila da će sinu izlečiti ekcem, hranila...

RODITELJI, PAŽNJA! Ova mama je umislila da će sinu izlečiti ekcem, hranila ga samo mesom, krompirom i jabukama, a onda je nastao pakao!

393
0
SHARE

Dečak se mučio sa ekcemom, a njegova majka koja nije znala šta više da uradi kako bi mu pomogla, odlučila je da mu sama prepiše “dijetu”. Međutim, zbog toga je usledio pakao i dečak je izgubio vid.

Naime, dečačić (11) iz Kanade prolazi kroz gubitak vida, noćno slepilo i osetljivost na svetlo već osam meseci, i to sve zato što mu je majka prepisala “dijetu” kojom je mislila da će izlečiti njegove alergije na pojedine namirnice i ekcem. Dečak je jeo isključivo svinjetinu, jagnjetinu, krompir, jabuke, krastavac i čips.

 

“Počela je da postepeno eliminiše namirnice za koje je sumnjala da mu izazivaju ekcem, a pored toga, i dete je bilo dosta izbirljivo po pitanju hrane”, kaže dr Dastin Džejkobson, koji je izveo studiju na slučaju ovog dečka.

Uskoro je dete počelo da se žali da mu se muti pred očima, i uskoro je to prešlo u slepilo. Pokret rukom mogao je da vidi tek kada mu se približi na 30cm što se klasifikuje kao slepilo, i to je izazvano manjkom vitamina A zbog loše ishrane.

 

“Postoje tretmani koji bi mogli da mu pomognu, ali teško da će mu se ikada vid vratiti u potpunosti”, zaključuju lekari.

 

Inače, vitamin A se nalazi u lisnatom zelenom povrću, batatu, džigerici i mlečnim proizvodima – sve to dečak nije ni pipnuo mesecima.

(Kurir.rs/globalnews.ca)