Home Zdravlje (VIDEO) GRCI I RIMLJANI SU GA SMATRALI SVETIM: Zapalite lovorov list i...

(VIDEO) GRCI I RIMLJANI SU GA SMATRALI SVETIM: Zapalite lovorov list i rešite se brojnih zdravstvenih tegoba

2403
0
SHARE

Lovorov list je biljka koja se koristi od davnina, a stari Grci i Rimljani su je čak smatrali svetom. Osim dodatku jelima, lovorov se može koristiti i kao prirodno sredstvo u smirivanju raznih bolesti, poput respiratornih, kao i za usporavanje starosti, popravljanje raspoloženja, čiščenja jela.

Pomaže pri umoru

 

Ukoliko osetite umor, pad koncentracije ili nedostatak snage, sve što treba da uradite je da zapalite nekoliko listića lista lovora i udišete dim koji je u prostoriji. Tako ćete umirite vaše telo i um.

 

Kod lupanja srca

 

Ako imate problem sa čestim osjećajem uznemirenosti, kada vam se ubrzava puls, obavezno zapalite lovorov list. Trudite se da bude zastupljeniji i u vašoj kuhinji. Naime, ova biljka jača srce i eliminiše loš holesterol iz tela.

 

FOTO: PRINTSCREEN YT

Čisti pluća

 

Dobro je znati da list lovora može da vam pomogne da izbacite sluz iz pluća. Najbolji način je da stavite svježe ili suve listove u vruću vodu i udišete paru, odnosno inhalirate se. Kod problema sa alergijama, preporučuje se mazanje ulja lovora po grudima.

 

Kod upale zglobova

 

Ukoliko vas muče bolovi u zglobovima, mažite ulje od lovorovog lišća na bolno mesto.

 

Kod upale bešike

 

Ako imate upalu bešike, prouzrokovanu infekcijom najbolje bi bilo da pomešajte prah lovorovog lista sa mlekom i popijete ovaj napitak.

 

Kolektiv

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama – Moja kuhinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here