Home Kuhinja Jabuke na štapiću u slatkom karamelnom ruhu

Jabuke na štapiću u slatkom karamelnom ruhu

778
0
SHARE

Kako bi se karamela što bolje primila za jabuke, važno ih je nakon pranja dobro osušiti. Odstranite peteljku i zabodite u sredinu jabuke drveni štapić za ražnjiće ili sladoled.

Napravite karamel tako da pomiješate oko 200 g smeđeg šećera, 20 g maslaca te dodate nekoliko žlica vode i nekoliko kapi octa.

Otopite sastojke na vatri, miješajući dok smjesa ne zavrije. Uronite jabuke jednu po jednu u karamelu, držeći ih za štapiće, i okrećite dok smjesa ne prekrije cijelu površinu jabuka, pa stavite jabuke na pladanj da se ohlade i da se karamela stisne.

Navedena količina karamela trebala bi biti dovoljna za pet jabuka, a želite li ih napraviti više za, primjerice, dječju rođendansku zabavu, povećajte količinu sastojaka.

Jabuke možete i narezati pa nabosti komadiće na manje štapiće ili čačkalice i takve ih umakati u karamelu, što je još praktičnija varijanta za ponuditi gostima na pladnju.

Bilo da radite velike ili mini karamelizirane jabuke, dok se karamela hladi, možete ih uvaljati, primjerice, u mljevene lješnjake, a odlično će se uklopiti i čokolada. Kad se karamela stvrdne, uronite jabuke u rastopljenu čokoladu do pola. Jabuke će izgledati još efektnije u dvije boje.

izvor 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here