Home Lifestyle Diplomirao na fakultetu u 72. godini: Iz prvog reda ga bodrila njegova...

Diplomirao na fakultetu u 72. godini: Iz prvog reda ga bodrila njegova ponosna 99-godišnja majka

190
0
SHARE

Otac petero djece i djed petnaestogodišnjaka iz Lawrencevillea, u 68. godini, prije četiri godine odlučio se posvetiti diplomi kinematografije i medijskih umjetnosti na fakultetu.

Viđen je kako hoda preko pozornice kako bi primio svoju prvu diplomu u Gas South Areni 11. maja 2023. u TikTok videu je rekao:

U ekstazi sam. Jako sam sretan. Prožimaju me mnoge emocije. Baš mi je drago što sam ovdje.
Povratak u školu nakon 50 godina nije bio lak i za njega je bio izazov. Tokom života radio je na raznim poslovima, ali se tek 2019. godine vratio u školu. Kaplan nije razmišljao o fakultetu nakon što je 1969. završio srednju školu. Obavljao je nekoliko funkcija. Nekada je vodio servis za čišćenje, a zatim firmu za telemarketing. Radio je u korisničkoj službi za veleprodajnog distributera elektronike.

Sa strane je čak radio i kao taksist.

Posljednji veliki posao bio je rad za elektroničku firmu kao predstavnik firme. Radio sam kao taksist. Povremeno sam imao nekoliko vlastitih firmi. Moji izazovi u životu pomogli su mi da se pripremim za fakultet.
Ovo je moj prvi dodiplomski studij – rekao je Kaplan u objavi za fakultet.
Ja sam prvi od svojih sedmero braće i sestara koji je stekao diplomu. Vozio sam se i čuo na radiju da fakultet Georgia Gwinnett nudi diplomu koja uključuje pisanje scenarija. Pet minuta kasnije upisivao sam se za jesenski semestar.
Prvi u porodici s diplomom s fakulteta

Kaplan je priznao da je bio nervozan zbog pohađanja nastave i stapanja sa studentima koji su 50 godina mlađi od njega. Stoga je postavio osobni cilj razgovarati s jednim studentom dnevno i postavljati pitanja o njihovim studijama, nadama i snovima. Kaplan je otkrio zajedničke tačke i ojačao veze kao rezultat tih razgovora.

Mislim da imam dobar odnos s njima. Zagrlili su me mnogi od njih zadnji dan nastave – rekao je.
Također je bio omiljen među profesorima.

Uvijek bi sudjelovao i ponudio bi savjete i pomoć svojim kolegama iz razreda – rekla je Kate Balsley, vanredna profesorica filma, koja je predavala Kaplanu.
Sam je uvijek bio voljan podijeliti fotografije i priče o svom zanimljivom životu i svojoj porodici. Tako smo ponosni što ga vidimo da je diplomirao, ali će nam nedostajati – dodaje.
Kaplan je prošetao pozornicom kako bi primio diplomu pred svojom najvećom podrškom, svojom 99-godišnjom majkom, koja je bila u publici.

Uzbuđena je, sretna i ponosna – rekao je Kaplan.
Njegova majka Virginia Kaplan bila je ondje, kao i nekoliko njegove djece i ostali članovi porodice koji su ga došli podržati na njegov poseban dan.

Tako sam ponosna na njega. Imao je mnogo izazova, ali je ustrajao – rekla je.
Brett Kaplan, njegov sin, osvrnuo se na mnoge žrtve koje je njegov otac tokom godina podnio za svoju porodicu.

Stvarno sam, jako ponosan na njega jer nas je stvarno vodio kroz školu – rekao je.
Živjeli smo sat vremena udaljeni od škole, a otac bi me vozio onamo svaki dan. Tako sam uzbuđen što ga vidim kako diplomira i sam ostvaruje san za koji se pobrinuo da svi dobijemo.

Kaplan ima velike planove kako bi ostvario svoj san da postane filmski i televizijski scenarist, piše Studomat.

izvor hayat.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here