Home Lifestyle Najtužnija Božićna priča ikad: Rastavili par koji je zajedno živeo 70 godina!

Najtužnija Božićna priča ikad: Rastavili par koji je zajedno živeo 70 godina!

2232
0
SHARE

Herbert Gudine (91) i Odri Gudine (89) nikad u poslednjih 70 godina nisu bili razdvojeni.

Bukvalno ne mogu jedno bez drugog, čak su zajedno preselili u posebnu ustanovu za dugotrajnu medicinsku negu. Naravno, računali su da će tako ostati do kraja života, ali ništa od toga. Nemilosrdni vlasnici ustanove u kojoj su bili smešteni pobrinuli su se da Herbert i Odri po prvi put u poslednjih sedam decenija Božić dočekaju – odvojeno!

Naime, Herbertu je nedelju dana pre Božića rečeno da mora napustiti ustanovu i preseliti u starački dom, piše BBC.

S takvom odlukom ne mogu se pomiriti ni njihova deca, pa zato ne čudi da je ćerka Dajane Filips celu tužnu priču objavila na Fejsbuku. Naravno, objava je odmah postala viralna pa je izazvala bes širom cele Kanade.

– Juče sam pričala sa svojim roditeljima. Moja majka je ridala, a čula sam i oca u pozadini. Majka mi je rekla “Ovo je najgori Božić ikad!” Mogli su barem da sačekaju da prođu praznici – napisala je Filips.

Dajan je rekla da je u petak primila poziv iz ustanove u kojoj su bili njeni roditelji. Kaže da su ih  uhvatili “na prepad”, i da joj nisu dali ni sekundu za razmišljanje. Samo su joj poručili da se zdravstveno stanje njenog oca pogoršalo i da će morati da ga premeste u ustanovu gde će se danonoćno brinuti o njemu.

– Molila sam ih da mi daju par dana da donesem odluku, ali oni su isforsirali da se odluka donese odmah. I to odluka koja njima odgovara.

EMOTIVNA I POUČNA PRIČA: Svekrva i tri snahe…

Na njenu objavu reagovali su iz same ustanove u kojoj je vremešni par bio smešten:

– Moramo da se pridržavamo pravila i propisa. Nažalost, stanje našeg korisnika je takvo da se mi više o njemu ne možemo brinuti. Ova odluka je jedina moguća, a bilo bi protivzakonito da nismo sledili pravila. Tako možemo da izgubimo licencu. Nažalost,odluka je donešena i mi tu više ništa ne možemo da uradimo.

izvor stil.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here