Home Lifestyle Nakon smrti supruge zabranio punici da viđa djecu: Svi me osuđuju, a...

Nakon smrti supruge zabranio punici da viđa djecu: Svi me osuđuju, a ja imam dobar razlog za to

419
0
SHARE

Ja sam udovac i živim sa dvoje djece, sinom i kćerkom. Šestogodišnja kćerka je oduvijek bila vrlo izbirljiva u pogledu jela, a situacija se pogoršala otkako joj je umrla majka. Obožavala je majčinu kuhinju i sada odbija da jede bilo šta drugo. Nije mi prostalo ništa drugo osim da i sam naučim da spremam njenu omiljenu hranu – započinje priču bijesan otac.
Nakaon gubitka supruge morao je da se suoči sa realnošću i vrati se na posao. U pomoć su mu priskočile sestra i punica koje čuvaju djecu naizmenično, dok on radi.

Stariji sin, kada je hrana u pitanju nije izbirljiv, ali za kćerku uvijek spremim posebnu hranu i to posaljem punici ili sestri, u zavisnosti ko ih čuva. Ne želim da im stavram dodatni posao, ali isto tako želim i da moja kćerka bude sretna”.
I baš tu nastao je problem

Međutim, moja punica se žalila na hranu koju šaljem i rekla mi je da moram da utičem na kćerku da proširi jelovnik. Objasnio sam joj da je to u ovoj situaciji nemoguće i da svake nedjelje uvedem neko novo jelo.

Prošle nedjelje sam otkrio da moja kćerka kod bake i dede jede samo grickalice. To mi je sama rekla i ostao sam u šoku. Pitao sam je šta se dešava sa jelima koje ja pošaljem, i kaže da baka to baci čim ja odem. Onda skuha nešto drugo, kćerka to odbije da jede i završi se tako što ona jede samo grickalice.

Bio sam bijesan i odmah sam razgovarao sa punicom. Ona kaže da želi da nauči unuku da jede i njenu hranu. Rekla mi je i da misli da sam ja kriv za cijelu ovu situaciju i da sam razmazio kćerku. Na moje pitanje zašto baca hranu koju sam spremio nema odgovor – ja kupujem namirnice, učim recepte i kuham da bi to završilo u kanti! Ona kaže da sam ja loš otac i da ću pokvariti dijete. Riješio sam da više ne dopuštam da je ona čuva i zamolio sam sestru da ona to preuzme.

Svoju situaciju podijelio je na društvenoj mreži Redit i zamolio korisnike za savijet.

Mišljenja i komentari su podijeljeni. Ima onih koji su na strni oca, ali i onih koji podržavaju punicu.

Tom tvojom metodom postići ćeš samo da djevojčica cijelog života ostane na svega par jela. To su meni moji roditelji dopustili i ja ni danas ne jedem ništa novo osim već poznatih obroka iz djetinjstva.

Ja ni danas ne jedem morske plodove jer je otac pokušavao da mi ih silom gura u usta da me natjera da ih jedem – piše čovjek, koji smatra da je postavljač teme dobar otac.

Želimo da čujemo vaše mišljenje, da li je ovaj otac dobro postupio?

izvor hayat.ba

SHARE
Previous articleKombo ćevap
Next articleCheesecake po mjeri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here