Home Lifestyle Ovaj retki tip muškarca je najbolji materijal za brak

Ovaj retki tip muškarca je najbolji materijal za brak

872
0
SHARE

Prema američkom psihologu i ekspertu za odnose dr. Johnu Gottmanu, emocionalno inteligentan muškarac je savršen „preduslov“ za uspešno partnerstvo
Potrebno je puno rada za održavanje dugoročne veze. Američki psiholog i stručnjak za veze dr. John Gottman je tokom dugogodišnjeg istraživanja pratio 130 tek venčanih parova i otkrio da poseban tip muškarca odlično funkcioniše u vezama. Prema Gottmanovoj statistici, 81 posto brakova je osuđeno na propast ako muškarac nije spreman ( barem pokušati ) prilagoditi se ženinim osećajima i „pasti“ pod njen uticaj. Muškarac kojem je to teško te koji mora uvek biti u pravu i koji ne želi uopšte slušati svoju ženu, je najgora moguća varijanta za ravnopravnu, sretnu i dugoročnu vezu.

Prema Gottmanu, 65 posto svih muškaraca podstiče svađu u vezi, umesto da traži rešenje za probleme. Prema njegovom istraživanju, samo se 35 posto muškaraca pokazalo emocionalno inteligentnima.
Psiholog takvo ponašanje objašnjava putem specifičnog odgoja koji počinje u ranom detinjstvu. S devojčicama se često priča o osećajima, uče se da se otvoreno suočavaju s problemima te da odmah nakon nekog sukoba razgovaraju. Tako je većina žena (čak i u nesretnim vezama) spremna se prilagoditi rešenjima koje im partner nudi i njemu se za ljubav promeniti. Obrnuto je to puno ređi slučaj.
Muškarci kojima nedostaje emocionalna inteligencija se često odupiru ženskom uticaju zbog straha da će izgubiti svoju muškost, dok se emocionalno inteligentni muškarci prilagode ženskom svetu osećaja iako ih ne razumeju potpuno te su spremni da rade na svom ponašanju i da se ženi za ljubav promene.

izvor zenskikutak.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here