Home Lifestyle Ove stvari rade zavidne i nekulturne žene

Ove stvari rade zavidne i nekulturne žene

2989
0
SHARE

Žene se još odavno trude da učine sve zarad ravnopravnosti među polovima, pa je sve češća pojava odbacivanje vrednosti patrijarhalnog durštva.

Ali, neretko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodeljuju muškarcima.

Kako bi jači pol u nekom trenutku prestao da gaji predrasude prema ženskom rodu, pripadnice nežnijeg pola bi trebale da odbace nekoliko šablona tipično muškog ponašanja, ali ne samo zbog iskorenjivanja predrasuda, već zbog toga što oni mnogo govore o njenom vaspitanju, moralu i manirima.

1. Pogrdna imena

Ukoliko druge žene nazivate pogrdnim imenima vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih, pa i muškarcima, da je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

2. Komentarisanje tuđeg izgleda

Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja sopstvenogsamopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko telo posmatraju kao „parče mesa“, a zapravo to i same rade.

3. Zavođenje zauzetog muškarca

Kao prvo, muškarac kog je lako zavesti i oteti drugoj ženi i nije neka prilika! Isto to bi moglo da se desi i vama kasnije, pa bi prvenstveno zbog sebe trebalo da na to i ne pomišljate. Izbegavajte takve stvari, naročito ako su posredi i deca. Ne radite drugima ono što ne biste voleli da neko uradi vama!

4. Svaljivanje krivice za partnerovu prevaru na drugu ženu

Žene bi trebale da prestanu da traže krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi. Nije ona sa vama u vezi, nema ona obavezu prema vama, a dešava se da druga žena i ne zna da postojite. Zapamtite, on je taj koji vas je izdao!

5. Širenje tračeva

Jedno je komentarisati nešto sa najboljom drugaricom, a nešto sasvim drugo pokušavanje da se zbližite sa drugima pomoću širenja neproverenih informacijao drugim ženama! Time govorite samo o sebi, ne o njoj.

6. Neprikladni komplimenti

„Super ti je kosa, ali bolje bi ti stajala još kraća“ ili „Jesi li oprala kosu, baš je lepa?“ nisu komplimenti. Ako nemate pravi kompliment, bolje ćutite.

7. Izbegavanje razgovora

Ovakvo ponašanje nije čudno kada je reč o ženama. Svima drugima će ispričati zašto i kako ju je koleginica ili drugarica iznervirala, ali baš njoj se uglavnom neće obratiti. Kada ovo učinite, drugi će vas gledati kao nesposobne da se suočite sa problemom kao odrasla osoba.

8. Odavanje tuđih tajni

Ako ste obećali da ćete ćutati – to i učinite! Zapamtite, tuđoj tajni treba pristupiti onako kako biste voleli da drugi postupaju sa vašima. Time iskazujete poštovanje prema osobi koja vam se poverila, ali i otkrivate da ste čovek od reči.

9. Takmičenje i gluma

Uspeh druge žene može biti odlična motivacija i primer na koji se možete ugledati. Ali, sa druge strane, to može biti i izvor frustracija i opravdanje za vašu pasivnost. Svet nije tako mali da bi samo jedna žena mogla da uspe! Ako vam smeta druga žena, nije vam simpatična ili nemate dodirnih tačaka sa njom,nemojte licemerno glumiti, već jednostavno nemojte da se družite sa njom.

10. Blaćenje tuđeg partnera

Bilo da je u pitanju prijateljica ili sestra, žene često smatraju da imaju pravo daogovaraju tuđeg partnera ili da pitaju tu ženu zašto ga trpi. Osim ako je reč ozlostavljanju i nasilju, nemate pravo da sudite o tuđem izboru, niti možete da znate sve detalje njihovog odnosa!

izvor zenskikutak.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here