Home Lifestyle Postala je majka u 60. godini, muž htio da je ostavi, a...

Postala je majka u 60. godini, muž htio da je ostavi, a evo kako danas živi…

2519
0
SHARE

Jedna od žena koja je obeležila godinu za nama sigurno je i Novopazarka Atifa Ljajić, koja je u 60. godini prvi put postala majka, rodivši ćerku Alinu posle četiri veštačke oplodnje.

Njenu letošnju sreću zamalo su pokvarili najave muža Šerifa (69) da će je ostaviti i da neće devojčicu priznati kao svoju, ali se on ubrzo predomislio pa ovaj zanimljivi bračni par sada zajedno brine o devojčici koja odlično napreduje i polovinom decembra je napunila šest meseci.

– Presrećna sam, ovo dete nam je dalo novu snagu i unelo radost u naše živote pa zbog nje ne razmišljamo o bolestima i drugim problemima. Smeje se, naučila je i da šalje poljupce, pa kad mi pošalje jedan, srce mi zaigra i shvatim da je moja Alina bila vredna svih muka i problema kroz koje smo Šerif i ja prošli – priča Atifa uz širok osmeh na licu, ne ispuštajući devojčicu iz naručja.

Iako joj se ispunila najveća želja, u životu druge najstarije porodilje u Srbiji i njenog muža je malo toga idealno. Njih dvoje žive u iznajmljenom kućerku starom nekoliko decenija, a osim ljubavi, maloj Alini mnogo toga nedostaje.

– Osim jednokratne pomoći Novog Pazara, nekoliko donacija humanih ljudi i organizacija, izostala je pomoć države i institucija. Nismo ostvarili pravo na dečji dodatak, a meni je ukinuta socijalna pomoć koju sam primao. Za kiriju treba 130 evra, a gde su ostali troškovi? To jedva pokrije Atifino primanje sa Zavoda. Ipak, borićemo se, ovom detetu smo potrebni – ne očajava Šerif i pored toga što ima ozbiljnih srčanih problema.

Dok hrani Alinu, Atifa se jada kako za 32 godine radnog staža, bez ijednog dana bolovanja ili odsustva sa posla, nije uspela da zaradi za izgradnju ili kupovinu krova nad glavom.

– To mi je sada prioritet i molim dobre ljude da nam pomognu, da ostavim Alini neku kućicu ili stan da se ne povlači po iznajmljenim stanovima, da se ne pati kao ja – dodaje Atifa.

I pored svih tih muka, ali i osuda pojedinaca koji smatraju da je majčinstvo u tim godinama i u takvoj materijalnoj situaciji neodgovorno, Atifa kaže da se niti jednom nije pokajala, pa zato savetuje i druge žene koje se bore za potomstvo da ne odustaju.

– Ima raznih komentara, ali se ja ne obazirem. Bog je moju želju uslišio, on je hteo da budem majka i eto, ostvarilo se ove godine. Zato svim ženama savetujem da se ne predaju, sve se isplati kada u naručje uzmu svoje čedo. Neka slede moj pzzrimer – poručuje ova hrabra majka.

Za oplodnju uzela kredit

Pre nego je u petom pokušaju vantelesne oplodnje ostala u drugom stanju, Atifa je imala četiri neuspešna pokušaja da na taj način zatrudni. Koliko je velika bila njena želja da postane majka, govori i podatak da je za finansiranje veštačke oplodnje podigla kredit koji je otplatila tek pre par meseci.

 Izvor:magazin.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here