Home Lifestyle Postala je mama u 50. godini: ‘Borila sam se s pobačajima i...

Postala je mama u 50. godini: ‘Borila sam se s pobačajima i dio mene je želio odustati, ali…

217
0
SHARE

Imala je 39 godina kada je počela liječiti neplodnost i nastavila izlaziti u nadi da će upoznati nekoga s kim će imati svoju obitelj. Na kraju je to učinila sama uz pomoć donatora sperme i darivatelja jajnih stanica.

Ova 56-godišnjakinja iz Sydneya u Australiji potrošila je skoro 50.000 eura prije nego što je dočekala svoje kćeri blizanke u kolovozu 2018. godine. Manda Epton otad maksimalno iskorištava svaki slobodni trenutak da bude sa svojim djevojčicama. Prisjetila se teškog puta koji je prošla da bi postala majka.

Imala je 39 godina kada je počela liječiti neplodnost i nastavila izlaziti u nadi da će upoznati nekoga s kim će imati svoju obitelj. Objasnila je kako joj je ponestalo vremena da nekog upozna i bude roditelj s nekim te je odlučila to učiniti sama uz pomoć donatora sperme i darivatelja jajnih stanica.

Počela je trošiti svoja primanja i ušteđevinu na klinike za neplodnost. Jedna od klinika uputila ju je psihoterapeutu koji joj je rekao da se mora pomiriti s činjenicom da u 43. nikada neće imati djece. U desetljeću u kojem je Manda pokušavala dobiti dijete, prošla je dva i pol kruga IVF-a, no treći je otkazan zbog hiperstimulacije jajnika, što je pretjerani odgovor na hormone.

Dvaput je zatrudnjela, ali je nažalost oboje izgubila u osam tjedana. Nakon toga, Manda je imala 13 tretmana plodnosti uz pomoć lijekova i treći put je pobacila.

  • Borila sam se s pobačajima i dio mene je u trenucima želio odustati, ali stvarno sam željela svoju djecu. Čak sam razmišljala o posvojenju, ali lista čekanja je bila sedam godina, a neudate žene bile su na dnu liste – objašnjava i dodaje da je 2017. godine otputovala u Cape Town na prijenos embrija, koji je rezultirao uspješnom trudnoćom blizanaca.

Morala je odabrati donatora i na kraju je odabrala jednog iz Danske. Potrošila je oko 10.000 eura na klinici i prenijela dva embrija, jer je to bila njezina posljednja prilika i stvarno je željela da barem jedan od njih bude uspješan. Kad se vratila kući u Australiju, Manda je bila jako nervozna jer se bojala da zahvat neće biti uspješan pa je bila potpuno šokirana kada su joj rekli da očekuje blizance.

Kaže da su njezine godine imale utjecaj na trudnoću. Bila je prilično bolesna prvih pet mjeseci i neprestano je povraćala, a kao starija žena, primala je i puno injekcija koje su joj pomogle, ali ju je bilo strah kako će se to odraziti na njezino stanje, međutim, na svu sreću obje njezine djevojčice su izašle savršeno sretne i zdrave.

Ova slobodna modna dizajnerica posjeduje vlastitu tvrtku, izrađuje organske i mekane igračke za djecu, a to joj, kaže, omogućava da više vremena provodi sa svojom djecom.

izvor 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here