Home Lifestyle Zašto brak plaši jači pol?

Zašto brak plaši jači pol?

2309
0
SHARE

Zašto se muškarci plaše braka? Šta je to što ih najviše odbija od života u zajednici? Obaveze oko dece, rutina, dosada ili možda to što se na vernost zvanično obavezuju samo jednoj ženi? Francuski bračni terapeuti su otkrili sledeće:

– Frazu “u dobru i u zlu” muškarci doživljavaju kao doživotnu obavezu i veliki teret.

– Sudbonosni trenutak dok izgovaraju “da” je i momenat kada se dobrovoljno odriču svojih snova, ali i svih ostalih žena na planeti.

– Iako to ni za živu glavu ne bi priznali partnerki, većina muškaraca ne prestaje da preispituje svoja osećanja i pošto uđu u brak.

– Plaše se da će ih brak pretvoriti u njihovog oca, koga su iz ugla deteta i kasnije tinejdžera smatrali pravim dosadnjakovićem.

– Užasavaju se bračne rutine, strahuju da će im život postati neopisivo dosadan.

– Frustrira ih pomisao da će morati da se odreknu nekih zadovoljstava (neprekidno gledanje sportskog programa, ludih provoda sa društvom…), a nisu svesni da će im uloga oca biti mnogo važnija i zanimljivija od toga.

– Zanimljivo je da većina predstavnika jačeg pola ima fobiju od razvoda, jer im je, više nego ženama, potrebna porodica kao baza u životu. Ako dođe do rastave, osećaju kao da gube tlo pod nogama i podsvesno sami sebi dodeljuju ulogu gubitnika. Lakše im je da kroz život koračaju kao neženje, nego kao razvedeni.

izvor prva.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here