Home Moda i lepota Kako jednostavno smršati i usporiti starenje?

Kako jednostavno smršati i usporiti starenje?

1675
0
SHARE

Biolozi tvrde da je moguće izbeći pojavljivanje bora i drugih znakova starenja.

Proces starenja može da se prekine ili čak zaustavi na neodređeno vreme, saopštili su naučnici sa Univerziteta Viskonsin Medison.

Ključ toga je, prema rečima genetičara, u metabolizmu. Naime, smanjenje količine unete hrane za 25 odsto pomaže kod usporavanju nekih aktivnih procesa u ljudskom telu.

Nutricionisti su utvrdili da idealna dnevna doza, koja može da pobedi starenje i istovremeno skine suvišnu težinu, iznosi 1.875 kalorija za muškarce i 1.500 za žene.

Pritom, “dijeta protiv starenja” ne nanosi štetu organizmu. Pravilno planiranje konzumiranja hrane i delimično gladovanje omogućava da se zadrži unos hranljivih materija i izbegne nedostatak vitamina u organizmu.

Naučnici su izračunali da pravilna ishrana i pravilno doziranje proizvoda koji ulaze u organizam mogu da uspore proces starenja i produže život čoveka za 5 do 10 godina, navodi Sputnjik.

Druga važna karakteristika ove dijete je trening imunog sistema organizma, čija aktivnost omogućava da se bolje bori sa bolestima.

FRAPE OD 3 SASTOJKA zbog kog ćete zaboraviti na NADUT STOMAK! Popijte ga i iste sekunde gledajte kako naduvenost nestaje

izvor b92.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here