Home Moda i lepota Napitak protiv celulita

Napitak protiv celulita

327
0
SHARE

Celulit je stanje kože koje se karakterizira prisutnošću neravnina, udubljenja i kvržica, posebno na bedrima, stražnjici i trbuhu. To je vrsta masnog tkiva koja se nalazi ispod površine kože i daje izgled “narančine kore”.

Nastanak celulita je multifaktorijalan i uključuje kombinaciju genetike, hormonskih promjena, prehrane, životnog stila i drugih faktora. Glavni uzroci uključuju nakupljanje masnih stanica ispod kože, slabljenje vezivnog tkiva koje okružuje masno tkivo, smanjenu cirkulaciju i povećanu zadržavanje tekućine.

Iako se celulit ne može potpuno ukloniti, postoje različite metode za smanjenje vidljivosti celulita i poboljšanje izgleda kože, poput vježbanja, zdrave prehrane, hidratacije, masaže, kozmetičkih tretmana itd.

Ovaj napitak će djelovati brzo i pomoći vam da smanjite vidljivost “narančine kore”. Anticelulitni shake trebali biste piti svako jutro, umjesto uobičajenog doručka, nekoliko dana. Napitak će vas energizirati, pročistiti tijelo, osloboditi ga od viška vode i ublažiti “rupice” na nogama.

Potrebni sastojci za ovaj zaista čaroban napitak: voda, šaka špinata, pola banane, pola naranče, nekoliko kolutića ananasa, malo cimeta.

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete napitak.

Korisni sastojci
Špinat je odličan izvor željeza i vlakana. Pospješuje probavu i time pomaže u izbacivanju štetnih tvari iz organizma.

Naranče su bogate vodom, vitaminom C, vlaknima i antioksidansima te su dobre za blistavu kožu.

Ananas ima diuretska svojstva, pomaže u borbi protiv zadržavanja tekućine u tijelu i sadrži antioksidanse koji čine kožu zdravom i zategnutom.

Banane su pune kalija i dobar su izvor vitamina B6 te dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Također pomaže protiv zadržavanja tekućine u tijelu.

Cimet potiče cirkulaciju, a celulit najčešće nastaje upravo zbog problema s cirkulacijom.

izvor dnevno.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here