Home Moda i lepota Ostanite vitki i tokom izolacije: Uz ove trikove zavaraćete glad, a apetit...

Ostanite vitki i tokom izolacije: Uz ove trikove zavaraćete glad, a apetit držati pod kontrolom!

2426
0
SHARE

Za vreme izolacije kretanje je svedeno na minimum, a hrana je ono za čim svi posegnemo kad previše vremena provodimo u kući ili nam je dosadno. U onim trenucima kada pokušamo da sakrijemo ili potisnemo negativne emocije to uglavnom činimo tako što jedemo pojačano, kažu psiholozi.

U kućnim uslovima možemo da vežbamo, ali ako niste ljubitelji preznojavanja, imamo trikove koji deluju, a da se neodričete ničega previše.

Krenimo redom:

Pripremite obroke na početku dana

Ovako ćete imati potpuni uvid u ono što ste pojeli i koliko kalorija ste uneli. Osim toga mnogo je bolja opcija pripremiti sve od jednom, jer tako nećete doći u iskušenje da gricnete još nešto dok pripremate svaki obrok.

Pronađite zdravije opcije

Umesto da grickate čips uz film, odaberite neku zdraviju varijantu. Kokice su mnogo bolje za orgaizam, a imaju i znatno manje kalorija, kažu nuticionisti. Dobar izbor je i naseckano povrće na štapiće koje možete da jedete uz grčki jogurt.

Zavarajte glad salatama

Uz svaki obrok dodajte veliku porciju povrća. Tako ćete napuniti želudac, pa će manje mesta ostati za ostalu hranu.

Unosite dovoljno tečnosti

Hidratacija je bitna iz više razloga, a pomoći će i u otklanjanju osećaja gladi. Želudac će u ovom slučaju u svakom trenutku biti napunjen, pa je manja verovatnoća da ćete imati iznenadne napade gladi. Osim vode možete da pijete čajeve koje ćete zasladiti stevijom.

Žvaćite

Dok jedete budite skoncentricani samo na hranu. Vodite računa koliko puta ste je sažvakali. Imajte na umu da stručnjaci kažu da signal od želuca do mozga putuje 20 minuta. Dajte vremena želucu da da do znanja telu da je sit.

izvor prva.rs