Home Uncategorized 11 NAČINA NA KOJE COCA COLA MOŽE DA VAM POMOGNE U SVAKODNEVNOM...

11 NAČINA NA KOJE COCA COLA MOŽE DA VAM POMOGNE U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU!

867
0
SHARE

 

Jedan od sastojaka koji se nalazi u Coca-Coli je soda bikarbona, a riječ je o alkalnoj supstanci koja može itekako pomoći u čišćenju, kako prostora u kojem živite, tako i vašeg tijela i stvari koje posjedujete.Imajući to na umu, donosimo nekoliko iznenađujućih načina na koje vam Coca-Cola može pomoći u čišćenju.

Očistite lonce
Dno lonaca nakon nekog vremena postane crno i toliko prljavo da se jednostavno više ne da oprati. Na to ciljano područje prolijte malo Coca-Cole i ostavite neko vrijeme. Možda ovo gazirano piće neće ukloniti svu, ali će ukloniti većinu prljavštine.

Rđavo suđe
Rđave predmete preko noći uronite u Coca-Colu i izribajte ujutro. Rđa će ‘opustiti’ i moći će se znatno lakše ukloniti. Takođe, s obzirom da Coca-Cola prodire čak i kroz rđu, čvrsto stegnute i rđave vijke lakše ćete odviti ako nekoliko minuta ranije na njih nanesete Coca-Colu.

Očistite toalet
Brine vas onaj tvrdokorni kamenac na dnu WC-školjke koji ne možete izribati ni četkom? Ulijte u školjku Coca-Colu koja će bez problema odraditi taj posao.

Očistite prozore
Umjesto standardnih sredstava za čišćenje, možete iskoristiti i Coca-Colu kako biste s prozora uklonili prljavštinu i masnoću.

Uklonite mrlje s odjeće
Na mrlju na odjeći prolijte malo Coca-Cole i ostavite da se potpuno upije. Naravno da će mrlja promijeniti boju zbog uticaja sode, ali nakon što odjeću operete u mašini, mrlja će nestati.

Odledite vjetrobransko staklo
Zaledila su vam se stakla na autu, a pri ruci nemate strugalicu za led? Coca-Cola će poslužiti kao odlično sredstvo za odmrzavanje stakala i nakon samo nekoliko minuta led ćete moći ukloniti mnogo brže i učinkovitije.

Učinite nešto za svoj travnjak
Kada Coca-Cola ishlapi, ulijte je u spremnik za kompost kako biste mikroorganizmima pomogli da kompost brže pretvore u efektivno đubrivo za vaš travnjak i vrt.

Ublažite bol
Na ciljano područje nanesite Coca-Colu kako biste ublažili bol od uboda pčela i komaraca. Takođe, ako vas boli stomak, popijte Coca-Colu – izjednačiće pH vrijednost u vašem stomaku i privremeno ublažiti gorušicu i probavne smetnje.

Prestanite štucati
Uhvatila vas je nevjerovatna štucavica? Progrgljajte malo Coca-Cole i štucavica će odmah prestati!

Uklonite gumu za žvakanje iz kose
Na pramen kose u koji se uplela guma za žvakanje nanesite Coca-Colu i pustite da odstoji nekoliko minuta. Uz malo strpljenja cijelu ćete je ukloniti.

Riješite se kukaca
Kukce privlači slatka aroma, pa ih namamite tako što ćete u plastičnu čašu uliti malo Coca-Cole. Kad se kukci dođu ‘osladiti’, ostat će zatočeni u čaši, te vam više neće dosađivati po stanu. Također, ako se želite riješiti mrava ili bubašvaba, Coca-Cola će ih sigurno ‘potamaniti’.

malisaveti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here