Home Zanimljivosti BLIŽI SE APOKALIPSA: Za samo nekoliko dana nastupiće SMAK SVIJETA!

BLIŽI SE APOKALIPSA: Za samo nekoliko dana nastupiće SMAK SVIJETA!

8572
0
SHARE

Pojedini teoretičari zavjere tvrde da je sudnji dan bliži nego ikad. Naime, prema njihovim tvrdnjama 23. septembar će biti posljednji dan čovječanstva na planeti Zemlji. Tog dana će izvijesna “planeta X“ ili “Nibiru“, koja se nalazi iza Neptuna, ekspresno stići do naše planete i uništiti je. Nedavno pomračenje Sunca je navodno jedan od vesnika apokalipse.

 

Ovo nije ni prvi, a ni posljednji datum koji se spominje kao kraj svijeta. Do sada smo preživjeli bezbroj “apokalipsi“. Ukoliko preživimo “kobni datum“ u narednih 300 godina čeka nas još sedam mogućih smakova svijeta.

Prva sljedeća potencijalno apokaliptična godina je 2020. za koju je američka glumica i vidovnjakinja Džin Dikson rekla da donosi drugi dolazak Hristov i armagedon. Ako se to ne ostvari, moguće je da će se to desiti već sljedeće 2021. godine, kako tvrdi “prorok“ F. Kenton Bešor.

Prema proročanstvu internacionalne fondacije “Mesija“, 2026. godine Zemlja će nestati u sudaru sa asteroidom. Inače, čuveni naučnik Isak Njutn, prema nekim izvorima, ipak je za godinu apokalipse odredio 2060. godinu nakon proučavanja Biblije.

Sunitski teolog Said Nursi tvrdi da će kraj svijeta biti 2129. godine, a prema jevrejskom Talmudu, do kraja svijeta treba da dođe 6.000 godina od navodnog stvaranja prvog čoveka Adama, dakle 2239. godine. Rašad Kalifa koji je izučavao Kuran tvrdi da je prema toj knjizi 2280. godina kada će nestati Zemlja.

Izvor: Pink.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here