Home Zanimljivosti DESET RAZLOGA DA USTAJETE RANIJE

DESET RAZLOGA DA USTAJETE RANIJE

1376
0
SHARE

Znate već – ko rano rani, dve sreće grabi. Donosimo vam deset razloga da ustajete ranije i kako to da izvedete ako ste “noćna ptica”.

1. Pozdravite dan

Kada ustanete rano, imate priliku da „pozdravite“ novi dan svojim jutarnjim ritualima.

Dan će vam lepše početi ako ujutru razmislite o svim stvarima na kojima treba da budete zahvalni – što se se probudili i što ste živi, za početak.

Takođe, u tim ranim jutarnjima satima donesite odluku da ćete prema svima biti ljubazni, da nećete dozvoliti da se lako naljutite i da ćete drugima da pomažete koliko možete.

Videćete, dan će vam biti lepši kada ga započnete na ovako pozitivan način.

2. Sjajan početak

Umesto da svakog jutra iskačete iz kreveta da ne biste zakasnili i da užurbano počinjete dan, ustanite ranije i počnite ga natenane.

Dakle, umesto da na posao/fakultet ili bilo gde stižete u “minut do 12”, da ne stižete da obavite sve što planirate za jutro i da zbog toga budete nervozni tokom dana, ustanite ranije i bez žurbe započnite dan.

Tako će vam sve ići glatko celog dana.

3. Uživajte u tišini

Posebno ako ste roditelj, onda znate kako je kada ujutru deca viču, bebe plaču, sve je neka trka i buka. Nasuprot tome, rani jutarnji sati su tako tihi i mirni. Ako ustanete ranije, imaćete neko vreme samo za sebe, moći ćete na miru da razmišljate, čitate ili da jednostavno sedite u tišini.

4. Izlazak sunca

Ljudi koji se bude kasnije propuštaju jedan od najlepših prirodnih prizora – izlazak sunca. Ustanite ranije i uživajte u posmatranju izlaska sunca, u tome kako dan polako postaje sve svetliji, a tama se povlači.

5. Doručak

Znate već da je doručak najvažniji obrok, a ako ustanete ranije, imaćete vremena da na miru doručkujete.

Takođe, imajte na umu da ako ne pojedete prvi obrok, kasnije ćete biti toliko gladni, da ćete pojesti prvu nezdravu stvar koja vam dođe pod ruku.

Zato, pojedite doručak i zdravo započnite dan. Svakako je lepše da doručkujete kod kuće dok čitate knjigu ili vesti, nego da na putu do posla pojedete neko pecivo, na primer.

6. Vežbanje

Naravno da jutro nije jedino doba dana kada možete da vežbate. Međutim, imajte na umu da su veće šanse da trening popodne otkažete jer ste mnogo umorni. Ujutru ste dovoljno odmorni da vežbate, a i tako ćete se brže razbuditi.

7. Produktivnost

Ujutru smo najodmorniji, a samim tim i najproduktivniji. Zato, nešto što možete, obavite ujutru, dok ste još “sveži”.

8. Vreme za ciljeve

Uvek je dobro da imate kakve god ciljeve, a najbolje je da o njima razmišljate ujutru, bilo da ih analizira, bilo da postavljate sebi nove ciljeve.

Postavite sebi po jedan mali cilj koji želite da ispunite svake nedelje. I svako jutro, odlučite šta tog dana možete da uradite da biste se malo približili tom cilju.

9. Putovanje

Ako putujete do posla, onda znate kakva je muka jutarnji saobraćajni špic. Međutim, ako ustanete ranije, možete ranije da krenete na posao i da brže stignete, time ćete sebi uštedeti vreme.

Naravno, dobra je opcija da putujete na posao i biciklom, ako je to moguće…

10. Uradićete mnogo više

Ako ustanete ranije, tokom dana ćete stići da uradite sve što ste planirali. A znate već kako ume da bude frustrirajući kad pola stvari koje ste isplanirali niste stigli da obavite i onda se sve te nezavršene obaveze gomilaju.

malisaveti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here