Home Zanimljivosti Dobro razmislite: Da li su ove bolesti izmišljene da bi se na...

Dobro razmislite: Da li su ove bolesti izmišljene da bi se na nama zarađivalo?!

1493
0
SHARE

U poslednje vreme navode se poremećaji, zastrašujuća zdravstvena stanja i mentalne bolesti koje privlače pažnju ljudima, stvarajući im strah. Ono što jedemo nas ubija, ono što dišemo nas ubija, a sada čak i vaj-faj i voda za piće predstavljaju smrtnu opasnost. Realno, često je reč o zastrašivanju od strane farmaceutske industrije kojoj drama pomaže u prodaji i stvaranju profita na račun lakoverne javnosti.

“Krajnji cilj vladajućeg sastava je da svaku pobunu protiv njega kvalifikuje kao mentalni poremećaj, pa uz pomoć farmaceutske mafije zdrave ljude pretvori u bolesne, koje će takođe tretirati samo kao “pokvarene mašine“ i izvor profita – tvrdi francuski parlamentarni zastupnik i lekar Bernard Debré.

On je koautor knjige “4 000 korisnih, beskorisnih i opasnih lekova”, u kojoj ističe kako je polovina lekova na recept u zapadnoj medicini potpuno nepotrebna i neefikasna, a pet odsto medikamenata je opasno po zdravlje.

Lekovi – priča o obmani

Radi se o svojevrsnoj “borbi s vetrenjačama” jer su na drugoj strani kapital i industrija farmacije, kao i celi zdravstveni sastav. U zdravstvu to se odnosi na zaradu medicinske, u prvom redu farmaceutske industrije.

Tako tzv. farmaceutska mafija utišava prirodne tradicionalne lekove te proizvodi sintetičke, koji najčešće imaju brojne nuspojave i navikavaju organizam na to da se bez njih više ne može.

Stručnjaci ističu samo neke od modernih i trendi zdravstvenih briga koje su najčešće obična glupost.

Danas su svi osetljivi na gluten

Gluten je protein koji se nalazi u pšenici i on daje elastičnost testu, pomažući mu da se podigne i zadrži svoj oblik. On se nalazi u pšenici, raži, ječmu i zobi. Većina prehrambenih namirnica sadrži gluten, od picaa, testenina, hleba i raznih industrijski prerađenih namirnica. Pažnja koju privlači gluten nije nastala toliko zbog priče oko celijakije, već zbog kontroverznih studija koje tvrde da ljudsko telo nije sposobno probavljati gluten u meri u kojoj ga mi unosimo u sebe.

“Za to ne postoje realni i prihvaćeni zdravstveni dokazi. Dokazano je da nekim ljudima smeta gluten, kao i da ga većina ljudi normalno probavlja“,kaže dr Zakerbrot.

Detoksikacija je glupost

Dodaci prehrani i razni preparati za detoksikaciju tela i mršavljenje jedno su od najbrže rastućih tržišta na svetu – kaže dr Nik Fuler sa Univerziteta Sandej koji ističe da za njihovo delovanje postoji vrlo malo dokaza. Primerice, vrlo su popularni detoks proizvodi na bazi čičkova mleka ili pak maslačka, no nema studije koja potvrđuje njihov efekt.

Fuler kaže kako jetra prirodno eliminira neželjene sastojke u telu kroz izmet i urin, a uzimanje skupih lekova ne samo da ne mogu pomoći, već opterećuju jetru dodatnim spojevima koje mora razgraditi.

“Ono što treba napraviti je izbegavanje alkohola i samo se hraniti zdravo, a ako već želite detoksikaciju, tada koristite prirodne čajeve, voće i povrće“, naglašava Fuler.

Ispiranje vagine ne da nije dobro, već je i opasno

Da vagina ima neugodan miris jedan je od najvećih mitova ikada. No osim ako imate ozbiljnih problema, bilo koji prirodan miris je normalan. Vagina ne bi trebalo da miriše kao u parfimeriji i ne treba je tretirati kao da se mora popraviti.  Znači, zaboravite na mirišljave kupke ili posebne čistače za ispiranje rodnice na kojima industrija sve više zarađuje, jer bilo koji proizvod koji može promeniti vašu pH ravnotežu može uzrokovati i pojavu gljivica.

Većina sa dijagnozom depresije nije depresivna

Britanski stručnjaci tvrde da Prozac, Seroksat i slični antidepresivi deluju kao lažni, placebo lekovi i nisu delotvorni. Do rezultata, objavljenih u u časopisu PloS Medicine, došli su analizom 47 kliničkih studija, od kojih su neke bile sve do danas nedostupne javnosti.

Osim toga, danas je svaki četvrti čovek na Zapadu depresivan, a nameće se pitanje kako je to moguće i zašto tako nije bilo pre? Prevelika koncentracija na sebe i vlastitu sreću te taj nametnuti ideal srećnog života mnogima daje iluziju da su bolesni, a zapravo se nalaze samo u prirodnoj, lošoj fazi.

izvor prva.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here