Home Zanimljivosti Gde nestanu leptirići iz stomaka kada si pet godina u vezi

Gde nestanu leptirići iz stomaka kada si pet godina u vezi

2239
0
SHARE

Osećaj leptirića u stomaku je klasičan simptom zaljubljenosti. Kada si u dugoj vezi, leptirići iščeznu. Gde, kako, zašto i šta se dešava kada umire krila?

Korisnica Tumblra koja ima nadimak Elo je u vezi pet godina i na najlepši način je objasnila kako se osećanja u vezi menjaju što si duže s partnerom. Prenosimo njen post u celosti.

A nije stvarno tako, bar meni nije.

Prestaneš da osećaš laptiriće kada živite zajedno. Srce ti ne ubrzava kada ga vidiš, umesto toga sve se smiri. Kada si u prostoriji sa njim osećaš se mirno i sigurno. Kada ga maziš osećaš da ti srce kuca polako, i slušanje njegovog srca ti je prijatno. Nije više kao na rolerkosteru, osećaš da si kod kuće.

Ne spavate isprepletani svake noći, sa nogama uvučenim među njegove tako jako da ti je teško da odrediš gde počinju tvoje, a gde se završavaju njegove.

Umesto toga spavate udobno, jedno pored drugog, ponekada ste okrenuti na različite strane. Ali svako veče se povlačiš unazad na krevetu i naletiš na njega. Zbiješ se uz njegovu ruku. Ima noći kada me moj dečko u snu traži i privuče me k sebi, kao dete medu, kao da sam mu uteha.

Pre nego što svane, dok je svet plav i vidiš kroz spuštene kapke, uvučeš mu se u grudi i udahneš njegov miris pre nego što se vratiš snu.

Poljupci nisu više uvek romantični i strastveni. Ali u njima je sada mnogo više toga. Tu su hladni poljupci kada leti jedete sladoled, lepljivi poljupci uz jutarnje palačinke. Tu su “sad idem” poljupci i oni “još jedan poljubac pre nego odem”. Tu su uspavani jutarnji poljupci pre posla, kada zaboraviš na alarm, umesto toga on spusti svoje usne na tvoje i to te uvede u dan.

Tu su poljupci pre spavanja, oni koje dobiješ jer si tako divna prema životinjama, i oni “tako mi je drago što sam sa tobom a ne sa nekim drugim”. Tu su brzinski poljupci dok kupujemo namirnice, kada je glasno i gravitacija vas vuče jedno ka drugom, kada umesto da imaš svoj prostor i on svoj prostor imate zajednički, pa se priljubiš uz njega da biste zajedno zauzeli manje prostora.

Ne šaljete jedno drugom stalno ljubavne poruke kao nekad, jer sada ti je to dato i brzo ste uplovili u šale o životu koji ste zajedno izgradili. Delite iste poglede na ono što vas nervira kada ste napolju, vaš mali svet protiv onog spolja.

Veze nisu uvek bajka. Nisu uvek vatromet i varnice, bar posle početka.

Ipak, one su miran ritam i zvuk ljubavi i brige. Toplo i prijatno se ne osećaš zbog vatre u duši, već u srcu. Ona te udobno uvlači u san.

To je ono što ja volim- piše Elo.

izvor noizz.rs

SHARE
Previous articleRolana baklava
Next articleSuva pita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here