Home Zanimljivosti IZBEGAVAJTE IH: Ove svakodnevne navike stvaraju celulit, a da toga niste svesne

IZBEGAVAJTE IH: Ove svakodnevne navike stvaraju celulit, a da toga niste svesne

645
0
SHARE

Najčešći i naši omiljeni „prilozi“ su najbolji prijatelji pomorandžinoj kori na našim butinama.

Pušenje i alkohol

 

Prvo, pušenje i alkohol. Naravno, najbolje je u potpunosti odustati od pušenja, jednom za svagda. Ali alkohol se može konzumirati u malim količinama. Najsigurnija alkoholna pića za vašu vitku figuru bez celulita su suvo vino i džin.

 

So

 

Pokušajte da što manje konzumirate so. U početku, hrana će izgledati neukusno, ali će postepeno telo naučiti da se zadovolji sa malom količinom soli i nelagodnost će nestati. Kada smanjite ili izbacite so iz upotrebe, sve otekline će nestati, a već postojeći celulit će se značajno smanjiti.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Šećer

 

Treću poziciju zauzima šećer. Bolje je zauvek prestati sa konzumiranjem šećera. Zamenite šećer žitaricama, voćem, povrćem. Verujte, oni sadrže dosta ugljenih hidrata, kao i vitamine, mikroelemente i vlakna.

 

Kafa i čokolada

 

Zatvaramo listu našom omiljenom kafom i čokoladom. Ukoliko ne možete bez kafe, smanjite broj šoljica dnevno na minimum. Što se tiče čokolade, neophodno je izbaciti iz upotrebe mlečnu čokoladu, ali gorka sa visokim procentom kakaa je dozvoljena. Naravno, ne više od jednom nedeljno.

 

FOTO: PROFIMEDIA

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here