Home Zanimljivosti Majka rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 mil. slučajeva

Majka rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 mil. slučajeva

2414
0
SHARE

U Sibiru je rođena beba koja je začeta prirodnim putem, ali se razvijala van materice. Bebu su nazvali Veronika, ime koje znači “ona koja nosi pobedu”, što je u potpunosti zaslužila.

Tridesetjednogodišnja majka, koja je želela da ostane anonimna, kao izbeglica iz pokrajine Donbas u Ukrajini, završila je u Sibiru i tokom cele trudnoće nije otišla na pregled.

Ipak, njena beba uspela je da preživi abdominalnu trudnoću, u vodenjaku van materice. Osim male Veronike, do sada je zabeleženo samo 12 takvih slučajeva u svetu.

Majka i otac Veronike odlučili su da sačekaju porođaj kod kuće. U početku je sve bilo kako treba, žena je osećala sve jače i češće kontrakcije, pripremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale.

Par je tada odlučio da zatraži pomoć lekara, te je trudnicu na kraju operisao tim od čak 10 lekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična, ali su preživele i majka i beba.

“Shvatili smo da je operacija bila uspešna kada je beba počela da plaće”, rekao je doktor Marat Žažijev, jedan od lekara koji je porodio pacijentkinju, prenose “Naši novosti”.

izvor b92.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here