Home Zanimljivosti NEPRIJATAN MIRIS nije uvek odraz loše higijene! Evo zašto neki DELOVI TELA...

NEPRIJATAN MIRIS nije uvek odraz loše higijene! Evo zašto neki DELOVI TELA SMRDE

1497
0
SHARE

Neprijatan miris tela nije uvek odraz loše higijene. Za ovakvo stanje mogu da budu odgovorni različiti procesi u telu na koje se malo obraća pažnja, upozoravaju stručnjaci.

Stres i znoj najčešće stvaraju odbojan miris. Svaka stresna situacija izaziva anksioznost kao i lučenje kortizola, hormona stresa koji izaziva znojenje. Znoj sam po sebi ne miriše neprijatno, ali kada dođe u dodir sa bakterijama na koži počinje da proizvodi neugodan miris.

Loše varenje je još jedan od razloga. Zbog nadutih creva i opstipacije koja traje duže od tri dana dolazi do oslobađanja toksina kroz pore na koži, što ponekad stvara izuzetno intenzivan neprijatan miris.

Mnogo mesa u ishrani takođe, može da izazove neprijatan miris najvećeg organa na ljudskom telu. Neki sastojci mesa veoma teško se vare stvarajući neprijatan miris koji se eliminiše kroz kožu.

Pojedini lekovi pa čak i kontraceptivne pilulemogu da stvaraju neprijatan miris.

 

Kontraceptivne pilule mogu da izazovu i sušenje usta, kao i pojavu neprijatnog zadaha.

Urinarne infekcije su još jedan uzrok nastanka neprijatnog mirisa. Bakterije koje su dovele do infekcije onemogućavaju normalno mokrenje, pa se urin eliminiše kroz kožu oslobađajući specifičan i neprijatan miris.

Dezodoransi takođe ne izazivaju uvek prijatan miris. Pojedini sadrže sastojke koji “hrane” bakterije na koži izazivajući izuzetno neprijatan miris. Zato je najbolje, poručuju stručnjaci, kožu prati vodom bez gelova i šampona, a od dezodoranasa koristiti samo prirodne koji ne zatvaraju pore.

izvor dnevno.rs

ISTRAŽIVANJE KOJE DAJE NADU DIJABETIČARIMA: Evo koliko morate da smršate da biste se rešili ove bolesti!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here