Home Zanimljivosti OGREBALA SE U BAŠTI: Ignorisala je ove SIMPTOME i posle 10 dana...

OGREBALA SE U BAŠTI: Ignorisala je ove SIMPTOME i posle 10 dana su je sahranili!

1389
0
SHARE

Lusi Smit (44) iz Eseksa ogrebala se u bašti i nakon nekog vremena počela da oseća strašan bol.

Nakon tragičnog događaja koji je odneo Lusin život, njena sestra Kerolajn odlučila je da javno govori. Lusi je umrla od sepse od koje godišnje strada više od 44.000 ljudi, znatno više nego od raka creva, dojke ili prostate zajedno.

FOTO: PROFIMEDIA

“Ljudi ne shvataju da postoje brojni uzroci sepse. Na primer, od infekcija koje su obično povezane s bolestima poput dijabetesa i raka, ali to može biti i naizgled bezazelan povreda kakvu je imala moja sestra”, rekla je Kerolajn.

Od ogromnog je značaja da se bolest u startu uoči, dokaz za to je i Lusi. Zadobila je posekotinu na podlaktici dok je sređivala baštu, nakon što joj rana nije zarasla ni posle nedelju dana obratila se lekaru.

U petak 27. marta Lusi se obratila lekaru rekavši da ima jake bolove u ramenu. Otpustili su je kući uz recept za analgetike i uput za akupunkturu. Kada je stigla kući, Lusi je počela da povraća.

U ponedeljak 30. marta Lusi je opet otišla kod lekara. Prsti su joj bili otečeni i crveni, i dalje je osećala jake bolove i povraćala. Lekar je mislio da ima ugrušak krvi i poslao je na analizu. Tada su otkrili da je u pitanju sepsa i poslali je na intravenske antibiotike.

 

U utorak 31. marta stavljena je na intezivnu negu uz povećanu dozu antibiotika. Konačno, u sredu 1. aprila stavljena je na aparate za disanje, organi su počeli da joj otkazuju.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Iste večeri je umrla. Izveštajem patologa utvrđeno je da je umrla od toksičnog šoka izazvanog sepsom.

 

“Da je Lusi uradila test krvi ranije, najverovatnije bi bila spasena”, kaže Kerolajn. Sepsa je opasna bolest jer je pritajena, simptomi su slični mnogim drugim bolestima. Zato je jako važno uraditi analizu krvi, zaključila je Kerolajn.

 

(Kurir.ra/Foto Profimedia)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here