Home Zanimljivosti OVO JE POZA u kojoj ćete se najbolje naspavati

OVO JE POZA u kojoj ćete se najbolje naspavati

1524
0
SHARE

Zdravstvena stručnjakinja dr. Sarah Brewer kaže kako svakodnevna probadanja i bolovi mogu biti povezani s načinom na koji spavate.

Nedostatak sna zna biti veliki problem, no što kada na vrijeme idete u krevet, odspavate svojih osam sati i svejedno se budite umorni?  Zdravstvena stručnjakinja dr. Sarah Brewer kaže kako svakodnevna probadanja i bolovi mogu biti povezani s načinom na koji spavate.

Ona kaže da spavanje na istoj strani kreveta može uzrokovati brojne probleme. Iako vam je tako najudobnije, dr. Brewer kaže da spavanje na istoj strani može biti povezano s nizom probavnih problema. “Želudac je asimetričan organ i kada legnete na desnu stranu vašeg tijela, želučane kiseline dolaze do ventila na donjem dijelu jednjaka, što može uzrokovati refluks ili žgaravicu. Prebacivanjem na lijevu stranu možete riješiti taj problem”, kaže ona.  No, nisu samo to problemi s kojima se možete suočiti ako ne mijenjate strane na kojoj spavate. Jedan od njih je i jaka bol u kukovima s kojom se susreću mnoge osobe. Prema dr. Brewer, najbolja poza za spavanje je ona između spavanja na leđima i na boku, znači polubočno s jednom nogom podignutom. “To je prirodni položaj za opuštanje”, kaže ona.  Spavanje na leđima može uzrokovati, pak, brojne probleme s bolovima u leđima, ali i hrkanjem. Stoga je najbolje spavati “polubočno”, ali nemojte zaboraviti tijekom noći mijenjati bok na kojem spavate.

IZVOR: VECERNJI.HR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here