Home Zanimljivosti Pet kratkih antistres savjeta

Pet kratkih antistres savjeta

1095
0
SHARE

Svi bismo željeli manje obaveza, duži dan, mirniji život… A već danas možete okrenuti leđa stresu – ako vi tako izaberete.

Jedna od najvećih zamki stresa je u tome što on sam sebe “hrani”. Uvjerava vas da nemate vremena da pronađete malo vremena… Evo kako da počnete borbu protiv stresa, čak i kad “nemate vremena”.

Pronađite svoju mantru
Zapamtite od tri do pet izreka ili mantri koje će vas vratiti u život kada stvari krenu u lošem smjeru. Na primjer: “Mogu ja to” ili “Što me ne uništi, ojačat će me”. Ili zamislite neku lijepu sliku koja će vam poslužiti kao utočište u trenucima stresa: pogled s najljepšeg mjesta na plaži, stazu u šumi kojom rado šetate ili nešto drugo, vama posebno drago.

Budite zahvalni
Teško je da budete zahvalni ako ste pod stresom. Odvojite pet minuta dnevno da biste zahvalili na svim životnim darovima. Počnite s udahom i izdahom, izvorom svega što je život.

Krenite pravim smjerom
Napravite popis događaja koji su vas tokom dana razveselili i onih koji su vam oduzeli energiju. Tako ćete lakše uočiti kojim putem trebate nastaviti.

Počnite s malim stvarima
Ne opterećujte se velikim promjenama, počnite s malim stvarima. Promijenite, na primjer, ono što jedete za doručak. I to može biti početni korak na putu koji će vas voditi do života za kakvim žudite.

Redefinirajte svoje ciljeve
Kineska poslovica kaže: ako imate neki problem koji nikako ne možete riješiti, onda to možda i nije više vaš problem. Ako već dugo težite ka nečemu, a život dobro funkcionira i bez toga, zapitajte se da li vam je neophodna ta navodna briga.

izvor:ljepotaizdravlje.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here