Home Zanimljivosti PRAVI RECEPT ZA USPEH I SREĆU: Da nam naredna godina bude još...

PRAVI RECEPT ZA USPEH I SREĆU: Da nam naredna godina bude još uspešnija!

2264
0
SHARE

Kraj jedne a početak druge kalendarske godine je vreme kad „svodimo račune“ i sagledavamo koliko smo bili uspešni i srećni.

A da li neko od vas zaista postavi neko od pitanja: Da li sam srećniji u odnosu na prošlu godinu? Da li sam bolji, humaniji, strpljiviji, tolerantniji? Jesam li naučio da volim? Da li sam oprostio uvrede i zaboravio ružne događaje, prevazišao strahove? Ko je nov ušao u moj život i promenio ga nabolje?

Sva ova pitanja važna su za nalaženje sreće, a odgovori na njih mogu nam otvoriti brojne mogućnosti za merenje uspeha u prethodnih 12 meseci.

U vremenu kad materijalne stvari definišu čovekovu vrednost, vi probajte da budete hrabri i merite sebe prema onome koliko ste dobar čovek. Materijalno jeste potrebno, ali ono istinski vredno je u nama i jedino je što nas zaista usrećuje. Zato vam donosimo recept Mike Antića za uspešnu narednu godinu.

Potrebno:

– 12 meseci

– rad

– duševna vedrina

– humor i smeh

– optimizam

– strpljenje

– mera

– takt

– ljubav

Priprema:

Uzeti 12 meseci i dobro ih očistiti od gorčine, sebičluka, cepidlačenja i straha. Svaki mesec pažljivo iseckati na 30 ili 31 dan, tako da zaliha bude dovoljno za godinu dana.

Svaki dan ispuniti nadevom od: 1/3 rada, 1/3 duševne vedrine i 1/3 humora – uz dodatak optimizma, strpljenja, mere i takta. Tu masu obilno preliti ljubavlju. Gotovo jelo ukrasiti sitnim pažnjama i servirati svakog dana – sa osmehom!

AKO NAĐETE ZA 5 SEKUNDI, GENIJE STE: Na slici je skriven KONJ! 9 od 10 ljudi smatra da je preteško!

izvor kurir.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here