Home Zanimljivosti REKLI SU VAM DA TREBA PITI 2 LITRE VODE DNEVNO, ALI TO...

REKLI SU VAM DA TREBA PITI 2 LITRE VODE DNEVNO, ALI TO JE VELIKA GREŠKA: EVO kako da znate koliko vode treba da unosite!

1639
0
SHARE

Bez dva litra vode ne sme da prođe dan. Tako su nam savetovali stručnjaci, a sada nutricionistica tvrde drugačije. Količina vode potrebna našem telu, kažu, varira između 700 mililitara i dva litra.

Australijska nutricionistkinja Gabrijela Meston tvrdi da za obavezan dnevni unos dva litra vode nema naučne osnove.

“Taj broj je izvučen niotkuda, ali važno je ostati hidriran. Najlakše je proveriti pijete li dovoljno tečnosti tako što ćete gledati svoju mokraću. Ona treba da bude prozirna ili blagožute boje. Ako ste dehidrirani, biće jako žuta”, kaže Gabrijela Meston, objašnjavajući da u trenutku kad osetimo žeđ, već smo dehidrirani nekoliko sati.

U letnjim danima treba piti više vode, a količina potrebna telu, kaže ova nutricionistkinja, može varirati između 700 mililitara i dva litra dnevno. Diuretici kao što su kafa ili čaj izazivaju češće mokrenje, pa, ako ih koristimo, trebate da pijemo više tečnosti.

I ne treba zaboraviti da i hrana koju unosimo sadrži tečnost. Mleko, supe,voće, povrće… Sve se to ubraja u dnevne izvore vode.

Kurir.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here