Home Zanimljivosti SIMPTOMI KOJI SE NE IGNORIŠU: S vidom nema šale!

SIMPTOMI KOJI SE NE IGNORIŠU: S vidom nema šale!

799
0
SHARE

Donosimo vam sedam dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da posetite očnog lekara
Dugo niste bili kod očnog lekara? A znate li šta sve, osim pogoršanja vida, može da vas sačeka u ordinaciji kod oftalmologa?

Pročitajte tekst koji sledi, možda ćemo vas podsetiti na nešto važno…

Niste proverili vid više od godinu dana

Uvedite pravilo da jednom godišnje posetite oftalmologa. Lekari kažu da je to dovoljno da lekar otkrije bolest u ranoj fazi. Ne zaboravite da je šteta veća što duže čekate, a problem retko prođe sam od sebe.

Često imate glavobolju

Jedan od razloga za učestale glavobolje može biti problem sa očima. Na primer, zamor očiju zbog lošeg vida ili nošenje neodgovarajućih naočara i sočiva mogu izazvati nesnosan bol u glavi.

Zamućen vid

Ako vam je vid zamagljen, to je signal da što pre posetite lekara. Najverovatnije vam vid zahteva korekciju.

Oči su vam često suzne

Ako su vam danima oči pune suza, odlazak kod lekara je neminovan jer se mora otkriti razlog za to. Možda problem nije samo s vidom, možda imate neku očnu infekciju.

Bol u očima

Bol je često pratilac suvoće očiju. To takođe može da bude znak infekcije.

Crvenilo

I ovaj simptom često je znak da imate problema sa očima. Možda je to samo privremeno, izazvano osetljivošću, ali može biti i simptom očne infekcije. Imajte na umu da su infekcije oka zarazne i da mogu naškoditi i vašim najbližima.

Korišćenje nove kozmetike

Ukoliko vam neki kozmetički proizvod izaziva iritaciju oka, nemojte ga koristiti. Kada kupujete šminku, obavezno proverite da li na njoj postoji oznaka da je namenjena onima sa osetljivim očima.

izvor:Kurir.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here