Home Zanimljivosti SINOĆ STE POPILI PREVIŠE? Ne možete da dođete sebi? Evo kako da...

SINOĆ STE POPILI PREVIŠE? Ne možete da dođete sebi? Evo kako da otkrijete koji tip MAMURLUKA imate

1796
0
SHARE

U zavisnosti od vrste i količine alkohola koju ste konzumirali, mamurluk se javlja u sedam oblika, od sreće jer nema posledica, pa do osećaja kao da vas je pregazio voz.

Umor, žeđ, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, drhtavica, bolovi u mišićima, sve su to simptomi nekoga ko se veče pre “pošteno” napio, pa sutradan nije njegov dan.

 

U zavisnosti od toga koji su simptomi izraženiji od ostalih, postoji nekoliko vrsta mamurluka.

 

1. “Gde sam bio? Šta sam radio?

 

Probudili ste se ujutro i pokušavate da se setite šta se sinoć događalo. Nakon popriličnog naprezanja mozga, shvatate kako je poslednje čega se sećate sastanak sa društvom i nekoliko prvih čašica pića.

 

Ne preostaje vam ništa drugo nego da se se igrate detektiva: gledate u prazan novčanik, dakle, pili ste dok niste potrošili sav novac, slali ste sms poruke vašoj neprežaljenoj ljubavi, a po telu imate neobjašnjive modrice kao da ste bili u ratu. Znači, bilo je “veselo”!

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

2. “Danas mi se ne obraćajte”

 

Ova vrsta mamurluka obično dolazi kao posledica srednjeg pijanstva veče pre važnih privatnih ili poslovnih obaveza. Osećate se kao da su vam svi kriv, a

zapravo samo su želeli nešto da vas pitaju.

 

Šta bi tek bilo da se ne daj Bože da malo našale sa vam? Ogorčenost i samosažaljenje zahvataju celo vaše telo.

 

“Spasite me od muka”

 

Nijedan tip mamurluka nije izraženiji fizički od onog u kojem vam se raspadaju glava i telo, a u želucu kao da se nalazi jeza, povraćate i mate neizmenične nalete vrućine i hladnoće.

 

Najverovatnije ćete nakon toga još dugo apstinirati od alkohola i govoriti kako ga nikad više nećete ni pomirasati. To, naravno, traje sve do trenutka potiskivanja traume, a potom se sve događa iznova…i iznova.

 

 

4. Kanta za smeće

 

Probudili ste se gladni kao da nikad u životu niste jeli, a mučninu mogu izlečiti samo obilni masni obroci. Generalno se osećate dobro, kalorije koje unosite u sebe kao da upijaju sav alkohol od prošle večeri.

 

Nažalost, padate u depresiju dan posle prejedanja, nakon što shvatite da ste u jednom danu pojeli zalihe hrane koje vam obično traju po nedelju dana.

 

 

I dalje ste pijani

 

Probudili ste se neverovatno rano, puni energije i srećni što ne osećate posledice od alkohola. Ali, onda shvatate kako je jedini razlog tome i dalje velika količina promila u krvi.

 

Svojim repertoarom budite ostale članove porodice, a potom se čudite zašto i njima nije sve tako zabavno kao vama.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Beg u “mišju rupu”

 

Uspomene na prošlu noć sve su samo ne prijatne. Shvatate kako ste se ponašali totalno glupo i činili neke nepromišljene poteze.

 

Po prvi put u životu sramotu osećate kao fizički osećaj i želite da nabavite vremeplov samo da vratite vreme i postupite drugačije.

 

Glavna poštapalica toga dana je: “Zemljo, otvori se”.

 

Srećni mamurluk

 

Večer pre što ste se napili, a potom se probudili oko podneva odmorni, sa  glavoboljom ili mučninom tokom kretanja. Osećate se srećno i zadovoljno jer niste napravili budalu od sebe, a ipak ste se odlično proveli. Vreme provodite lenčareći ispred televizora.

 

FOTO: PROFIMEDIA

(Kurir.rs/24.hr, Foto: Profimedia)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here