Home Zanimljivosti STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ovaj UREĐAJ nikako NE UKLJUČUJTE u produžni kabl – a...

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ovaj UREĐAJ nikako NE UKLJUČUJTE u produžni kabl – a zimi to redovno radimo

1482
0
SHARE

Većina domova kada dođu hladni dani greje se uz pomoć kvarcnih grejalica i sličnih uređaja.

Ono na šta nas svi upozoravaju ovih dana jeste pravilno rukovanje sa grejnim telima jer je veliki procenat požara koji upravo izbijaju zbog loše upotrebe ovih kučnih aparata.

RUKE SU VAM STALNO HLADNE? Budite oprezni, to može biti simptom OVIH OBOLJENJA!

Grejalice su drugi po redu uzrok požara što nas mnoge ostavlja bez komentara s obzirom da se veliki broj nas greje uz pomoć njih. Nije na odmet da onda obratimo malo više pažnje.

Kada se grejalice nepravilno koriste lako mogu da postanu najgora noćna mora vatrogasaca. Stručnjaci napominju da kada su grejalice uzrok požara najčešće je došlo do toga zbog upotrebe produžnog kabla u koji se ona uključuje, piše Tip hero. Nije svaki produžni kabal sposoban da podrži različitu voltažu aparata koji se u njega uključuju uglavnom istovremeno.

 

Ukoliko ostavite bez nadzora produžni kabal i grejalicu, onda može da se desi i neka katastrofa. Pre nego što uključite vašu grejalicu sledeći put imajte na umu ovo:

1. nikada ne ostavljajte grejalicu uključenu bez nadzora;

2. nemojte da spavate dok vam grejalica radi;

3. držite grejalicu oko udalčjenu od nameštaja, ćebadi, odeće i zavesa najmanje jedan metar.

Dobro pogledajte da li i vi imate OVO NA JEZIKU: To je znak da vam se dešavaju OVE 2 STVARI, a prva vam se sigurno NEĆE DOPASTI

Umesto da pribegavate opasnim načinima zagrevanja kuće, posvetite malo pažnje sprečavanju izlaska temperature iz vašeg doma. Nabavite trake za prozore i vrata ili neke štitinike koje ćete držati toplotu unutra i sprečiće duvanje ispod vrata. Koristite i foliju za pakovanje sa mehurićima koju ćete staviti na vaše prozore ne biste li sprečili hlađenje prostorije.

(Izvor: telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here