Home Zanimljivosti Uklanjanje fleka od kafe

Uklanjanje fleka od kafe

614
0
SHARE

AKO ste u strahu da nećete moći da otklonite mrlje sa omiljenog stolnjaka, tkanine ili garderobe nastale prosipanjem kafe, ne očajavajte. Evo načina za njihovo uspešno uklanjanje, u zavisnosti od toga gde je fleka završila i koliko je sveža.

* Fleku možete da premažete i smesom napravljenom od žumanca i glicerina. Zaprljano mesto potom trljajte četkicom, pa ispirajte mlakom vodom.

* Mrlju možete da očistite odmah po prosipanju kafe tako što ćete još uvek mokru površinu isprati mineralnom gaziranom vodom.

* Pomešajte deterdžent za sudove sa malo vode i soli, pa mešavinu nanosite na mrlju četkicom sve dok ne izbledi.

* Napravite mešavinu sirćeta i alkohola u jednakim delovima, pa utrljajte na isflekano mesto, ostavite da odstoji kratko, a potom isperite hladnom vodom.

* Za tvrdokorne fleke na beloj neosetljivoj tkanini upotrebite “domestos” razblažen sa vodom. Sredstvo utrljajte četkicom, a potom tkaninu pod flekom isperite.

* Isflekanu belu pamučnu tkaninu možete i da iskuvate na starinski način. U odgovarajući lonac stavite tkaninu, sipajte malo deterdženta za veš pa vodu, tako da tkaninu prekrije. Kada provri, ostavite da ključa od 15 do 20 minuta. Potom sačekajte da se voda ohladi, tkaninu ponovo operite pa hladnom vodom isperite.

izvor novosti.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here