Home Zanimljivosti VERUJETE DA VAM POMAŽU TOPLA VODA I LIMUN? Naučnici su dokazali da...

VERUJETE DA VAM POMAŽU TOPLA VODA I LIMUN? Naučnici su dokazali da je to samo mit!

728
0
SHARE

Iako mnogi veruju da je topla voda s limunom dobra za zdravlje i da podstiče čišćenje organizma, nova studija pokazala je da je to zapravo samo mit.
Molekularni farmakolog i toksikolog s univerziteta u Adelejdu i jedan od autora studije Ijan Musgrejv ističe da ne postoje naučni dokazi da napici poput vode s limunom utiču na detoksikaciju tela.

Naučnik dodaje da topla voda s limunom, iako ne odstranjuje toksine, omogućava hidrataciju, povećava nivo vitamina C u organizmu i smanjuje unos kalorija u organizam.

FOTO: PROFIMEDIA
– Umerene dugotrajne promene u ishrani i vežbanje podstiču detoksikaciju organizma, a ne nekakvi čudotvorni napici – istakao je Musgrejv i poručio da su proizvodi za detoksikaciju samo marketinški trikovi.

Osim toga, naučnik smatra da je nakupljanje toksina u ljudskom organizmu glupost.

– Postoji uvreženo mišljenje o taloženju toksina, ali to se ne dešava. U većini slučajeva ti toksini se brzo izbacuju iz organizma. S druge strane, pojedini toksini rastvorljivi u masti nataložiće se u masnim naslagama ukoliko se unose brže nego što metabolizam radi, ali nikakva količina soka niti znojenja neće dovesti do njihovog izbacivanja iz organizma – zaključio je.

FOTO: PROFIMEDIA
Kurir.rs/B92, Foto: Profimedia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here