Home Zanimljivosti (VIDEO) GODINU DANA JE JEO SAMO KROMPIR: Rezultati su šokantni! Nije sanjao...

(VIDEO) GODINU DANA JE JEO SAMO KROMPIR: Rezultati su šokantni! Nije sanjao da će mu to promeniti život!

2492
0
SHARE

Australijanac Endrju Flinders Tejlor prešao je na ishranu koja uključivala samo krompir. On se toga držao godinu dana, a mnogi su pomislili da je potpuno lud, uključujući i članove njegove porodice.

Zahvaljujući svojoj ishrani smršao je čak 50 kilograma. Otac dvoje dece iz Melburna može da posvedoči da je njegova metoda uspela. Izgubio je neverovatnih 50 kilograma, iako većina lekara i nutricionista ne bi preporučili držanje tako restriktivnog plana ishrane – jer bi ona morala da se temelji na uravnoteženim unosima proteina, ugljienohidrata, povrća, voća, mlečnih proizvoda i masnoće.

 

Evo kako je uspela njegova krompir dijeta

 

Tejlor je prihvatio izazov tek nakon što je dobro ispitao nekoliko naučnih stajališta, i zatražio pomoć i savet od lekara.

 

“Dobijam više od 600 % svojih dnevnih potreba za gvožđem i oko 400 procenata preporučenih doza vitamina C, zajedno s gomilom vlakana, svega onog za što su mi govorili da će mi nedostajati”, rekao Tejlor.

 

Jedina stvar zbog koje je brinuo je bio dovoljan unos kalcijuma, jer iako ga ima u krompirima, to nije dovoljno. Kako bi bio siguran da ga unosi dovoljno, pravio je pire krompir sa sojinom mlekom. Stručnjaci su za njegov plan ishrane rekli kako nije “posve opasan”, iako je daleko od najzdravija ishrane na svetu. Nutricionista Rijanon Lambert krompire naziva “nutritivnim gralom”, objašnjavajući kako su puni vlakana i imaju malu gustoću energije.

 

 

“Što se tiče cene i krvnog pritiska, ništa ne može da zameniti dobar stari krompir”, rekla je sa kliničkog nutricionizma sa univerziteta u Bostonu, Džan Salge Blejk.

 

Krompiri sadrže sve esencijanle aminokiseline koje su nužne za izgradnju proteina, opopravak organizma i borbu s bolestima, ali kontinuirano konzumiranje samo belih krompira neupitno izaziva manjak vitamina. Zbog toga je Tejlor jeo i batate, odnosno slatke krompire koji su mu bili jedan od pet obroka na dan, a bogati su vitaminima A, E i C.

 

U prvih mesec dana ishrane nije vežbao, ali je kasnije usvojio režim vožnje bicikla – sat i po vremena na dan. Uprkos činjenici da je morao da nosi svoje krompire kad je išao u goste, i unapred zove restorane kako bi video mogu li da mu spreme obrok u skladu sa njegovom neobičnom ishranom, Tejlor kaže kako je i dalje ljubitelj krompira.

 

“Moje zdravlje se samo poboljšava. Imao sam visok holesterol, a sada je nizak. Pao mi je i krvni pritisak, kao i nivo šećera. Svaki put kad idem da vadim krv, nalazi su sve bolji”, kaže zadovoljni Tejlor.

 

(Kurir.rs/Independet, Foto: Printscreen/FB)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here