Home Zdravlje Evo u kojim godinama je najbolje zatrudneti, a u kojima je to...

Evo u kojim godinama je najbolje zatrudneti, a u kojima je to najopasnije

3446
0
SHARE

Od Amal Kluni do sestara Kardašijan – poznate dame ostaju u drugom stanju u različitim godinama života

Ovo nije ništa novo ni za “obične smrtnice” jer prema novim istraživanjima beleži se porast brojatrudnoća u ranim četrdesetim godinama života za čak 19 procenata.

Prema rečima istraživača, novo zlatno doba za rađanje je do 35. godine života jer je idealno u medicinskom smislu.

Prema rečima doktora Tomasa Molinara, endokrinologu i specijalisti za neplodnost Asocijacije reproduktivne medicine iz Nju Džerzija, majke koje se odluče da rode decu između 20. i 35. godine života imaće zdravije i lakše trudnoće.

Zašto svaka žena treba da smrša nakon menopauze: Ova smrtonosna bolest prijeti ženama koje imaju višak kilograma

Tinejdžerke su u riziku od komplikacija od prevremenog porođaja i male težine bebe, a nije jasno da li je uzrok tome mladost ili društveno-socijalni faktor. Odluka da se prvo dete rodi u kasnijim godinama može da dovede do male težine bebe, prevremenog porođaja, ali i hromozomskog poremećaja kod deteta, piše In Style. Čak će i najzdravija žena od 45 godina imati težu trudnoću od neke žene koja ima 25 godina.

Doktorka Meri Džejn Minkin ističe da žene posle 35. godine života imaju problema sa začećem koji su povezani sa ovulacijama.

-Nažalost, svedoci smo sve većih problema sa ovulacijom kod žena koji se tiču toga koliko često ovuliraju, koliko je jaje dobro i kako ga otpuštaju, rekla je ona.

Doktor Molinaro kaže da je moguće ostati u drugom stanju i posle 35. godine naročito uz pomoć veštačke oplodnje.

-Za mnoge žene, idealne godine za veštačku oplodnju su između 35. i 42. godine što znači da mi dajemo sve od sebe kada su u pitanju pacijentkinje u ovim godinama, rekao je doktor.

Zabilježite dok ga farmaceuti nisu uklonili sa interneta: Ovo je najjači lijek za vid na svijetu!

Čekanje i odlaganje trudnoće može da bude i dobra stvar u životu žene jer sada one stavlajju na prvo mesto karijeru, akademsko obrazovanje i ozbiljnu vezu sa partnerom.

-Ne postaje se direktor banke na Menhetnu sa 30 godina. Žene u dvadesetim i kasnim dvadesetim godinama su najplodnije, ali većina žena u tom periodu nije spremno da budu majke i staraju se o detetu. To je balans između ženine fizičke zrelosti i onoga što se dešava u njenom životu, objasnio je on.

Lekari naglašavaju da pravilna briga o zdravlju i pomoć lekara u slučaju poteškoća sa začećem mogu mnogo da dioprinesu oplodnji i stvaranju potomstva. Ako žena ima bolne i neredovne cikluse, ima istoriju lečenja od raka ili neku operaciju na jajnicima, onda je odlazak kod stručnjaka za začeće što pre bolje nego kasnije u kasnijim godinama života.

(Telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here