Home Zdravlje GOJAZNOST ĆE SE ISKORENITI: Senzacionalno otkriće koje će promeniti sve!

GOJAZNOST ĆE SE ISKORENITI: Senzacionalno otkriće koje će promeniti sve!

816
0
SHARE

Profesor Nikolas Dejl, glavni autor istraživanja, naglasio je važnost otkrića koje nam može pomoći da kontrolišemo svoju telesnu masu.

Dejl je rekao da su ćelije poznate kao “tanisitis” pronađene “u samom centru mozga” i da su zaista jedinstvene zato što detektuju amino-kiseline u hrani i javljaju mozgu da smo siti.

 

On je dodao da je počeo istraživanje pre oko deset godina, a da je nedavno njegov tim otkrio ulogu receptora ukusa.

 

“Ovo otkriće (moždanih tanisitis ćelija) je veoma važno zbog njihove uloge u određivanju koliko glad osećamo”, rekao je on.

 

“U praktičnom smislu, može se reći da je to prilično značajno, jer je sve više i više gojaznih ljudi u Velikoj Britaniji koji imaju probleme sa kontrolom telesne mase”, rekao je Dejl.

Zbog toga, “svaka pomoć koju im možemo pružiti putem biološki formiranog mehanizma može istinski da poboljša kvalitet njihovih života”.

 

U tom smislu, upozorio je na dugoročne posledice problema gojaznosti.

 

“Čak i skroman višak kilograma generalno je jako loš po vaše zdravlje. Zato je mnogo važno očuvanje idealne telesne mase vežbanjem, umesto dijetama”, istakao je Dejl.

 

Amino-kiseline, poznate kao arginin i lizin, mogu se naći u hrani — piletini, šljivama i bademima.

 

Naučnici Univerziteta Vorvik došli su do ovog otkrića tako što su dodali određene količine koncentrata argina i lizina u moždane ćelije.

Amino-kiseline su detektovane receptorima ukusa i zatim premeštene u deo mozga koji kontroliše apetit i telesnu masu.

Kurir.rs/Sputnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here