Home Zdravlje Hrana koja smanjuje znojenje

Hrana koja smanjuje znojenje

1113
0
SHARE

Uz svakodnevno tuširanje i korištenje sredstava protiv znojenja protiv ovog problema se možemo boriti i manje agresivnim metodama – zdravom prehranom.

Pogledajte koje namirnice pomažu

Tijelo zdrave odrasle osobe ne bi trebalo ispuštati više od 400 ml znoja po danu. Ali, kod nekih ljudi znojenje izmiče kontroli. Putem znoja oni izluče i po litru tekućine na dan, objašnjava Mike Ramsey u knjizi ‘Stop Sweating and Start Living: A Practical Guide to Ending Your Underarm Sweat Problem’. U ovakvim slučajevima trebali bi se obratiti liječiku koji može utvrditi uzroke nastalog problema. Istovremeno je mudro slijediti neke smjernice prehrane.

Hrana koja smanjuje znojenje:
1. Izbjegavajte prerađene ugljikohidrate
Jedite ugljikohidrate s većom količinom vlakana i hranjivih sastojaka – dakle sirove u voću ili povrću te integralnu tjesteninu i brašno
2. Mlijeko neka bude sa što manje masnoće
3. Smanjite unos soli. Preporučeni limit dnevnog unosa je 4 grama.
4. Jedite hranu bogatu kalcijem. Tijelo će biti zdravije i manje ćete se znojiti.
5. Posebno tokom ljetnih mjeseci, izbjegavajte luk i bijeli luk. Meso možete kombinirati s naribanim jabukama.
7. Izbjegavajte margarin, veće količine maslaca, ulje suncokreta i kukuruza. Hranu kuhajte ili pripremajte na maslinovom ulju.
8. Pijte biljne čajeve, u većim količinama. Indijska biljka Neem je vrlo djelotvorna u redukciji znoja. Od domaćih biljki dobra je žalfija, stoga svakodnevno popijte čaj od žalfije.

izvor:.ljepotaizdravlje.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here