Home Zdravlje Imate povišen holesterol, trigliceride i šećer? Ovo je tajno oružje za vašu...

Imate povišen holesterol, trigliceride i šećer? Ovo je tajno oružje za vašu bitku za zdravlje

180
0
SHARE

Postizanje zdravog životnog stila može biti ključno za kontrolu visokog holesterola i triglicerida. Evo nekoliko savjeta za postizanje optimalnog zdravlja srca.

Za početak usvojite uravnoteženu ishranu bogatu vlaknima, voćem i povrćem. Smanjite unos zasićenih masti i trans masti, a povećajte unos omega-3 masnih kiselina.

Redovno vježbajte aerobne aktivnosti poput hodanja ili plivanja kako biste održali zdravu težinu i poboljšali cirkulaciju. Izbjegavajte duhan i ograničite unos alkohola.

Redovni pregledi kod svog ljekara i praćenje nivoa holesterola i triglicerida također su važni, kao i uzimanje prirodne suplementacije.

Artičoka je dio mnogih egzotičnih jela, osvaja svojim ukusom, alternativna medicina koristi je kao svoje tajno oružje. U medicinske svrhe se koristi svaki dio artičoke počev od korijena preko lista, pa sve do cvjeta.

Artičoka je biljka koja sadrži dosta hranljivih materija. Odličan je izvor folne kiseline, zatim vitamina C i K, a od minerala je bogata bakrom, magnezijumom i manganom.

izvor hayat.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here