Home Zdravlje JELA JE B0ROVNICE SVAKOG DANA: Evo Šta Joj Se Dogodilo

JELA JE B0ROVNICE SVAKOG DANA: Evo Šta Joj Se Dogodilo

1405
0
SHARE

Doktorica Patricia Varacallo odlučila je svakoga dana jesti borovnice.

Doktorica opće prakse, koja je stekla certifikat za savjetovanje o prehrani i prevenciji dijabetesa, odlučila je jesti borovnice sedmicu dana uzastopce, a na kraju tog perioda za The Healthy je otkrila blagodati toga voća.
Borovnice nisu samo ukusne već su i iznimno zdrave. Bogate antioksidansima, vitaminima i vlaknima, borovnice su moćan saveznik vašega srca, tijela i kože.

Šoljica dnevno ovog voća može smanjiti rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i regulirati težinu. Stručnjaci preporučuju svježe, sirove i organske borovnice za maksimalne prednosti.

Eksperimentirajući s njima sedmicu dana, doktorica Patricia Varacallo osjetila je pozitivne promjene u energiji, koži i probavi. Tokom tog perioda jela je organske borovnice, stavljajući ih u razna jela. Također, jela je preporučenu dozu pune šoljice borovnica dnevno.

“Do kraja sedmica osjećala sam suptilno, ali neosporno poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Ne sjećam se kada sam imala stabilniju razinu energije. Još ugodnije iznenađenje bilo je svježa i sjajna koža. Moja probava? Dobra kao i obično”, kaže doktorica za The Healthy.

Ipak, istaknula je da u poboljšanju općeg zdravlja bitnu ulogu nisu igrale samo borovnice već i povećana pažnja prema zdravim navikama općenito. Bez obzira na to, borovnice zaslužuju svoje mjesto u svakodnevnoj rutini svih nas, zaključuje Varacallo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here